23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Flera användningsområden för VPN

VPN, virtuellt privat nätverk, får allt fler funktioner. Till att börja med så blir det mer säkert för dig när du ska använda internet. Du har även nytta av det när du vill streama filmer eller serier via sajter som Netflix och SVT-Play.

Det uppkommer allt fler fördelar till att införskaffa VPN. Till en början användes tjänsten för att kunna koppla ihop datorer via internet, på ett säkert sätt. Detta var främst för företag, men idag används det även för privata syften. Man kan använda tjänsten som ett skydd mot intrång av folk som vill komma åt din värdefulla information. Dessutom har det visat sig att man kan behöva den då man vill streama underhållning.

Vilket VPN är bäst lämpat för dig?

En av anledningarna till att skaffa VPN-tjänst är för att kunna surfa mer privat. Så kontrollera att företaget använder sig av policyn no-log. Den innebär att de inte spårar din internettrafik. Det är möjligt att hitta gratis VPN-tjänster, men det är stor risk att dessa företag inte har policyn no-log och att de inte använder tillräckligt många servrar för att din hastighet ska bli tillräckligt snabb för dig.

Kontrollera även företagets rykte gällande pålitlighet och säkerhet. Välj inte det billigaste, men det ska ju vara värt att betala mer pengar för en tjänst. Det går att hitta konsumenters betyg på de flesta företag, om du söker dig vidare på nätet. 

Det finns flera svenska VPN-företag att välja mellan och vem som är bäst ändras varje år. Lagar ändras och de enskilda företagen ändrar sin policy. Med det sagt, så kan det vara klokt att inte binda upp sig på ett specifikt företag en längre tid. I fall du känner det är dags för ett byte.

VPN för att utöka sortimentet på Netflix

På grund av avtal mellan företag som driver strömningstjänster och de som innehar rättigheterna till filmer och serier, kan det bli problem med att spela upp olika media när man inte längre befinner sig på svensk mark. När du besöker ett annat land och vill titta på en specifik dokumentärserie på till exempel Netflix, så kan det bli problem med att spela upp den. Detta beror på att landet du befinner dig i har annorlunda avtal än Sverige.

Med hjälp av VPN kan strömningstjänster och andra sajter få tron om att du befinner dig i Sverige när du vill använda dig av tjänsten, oavsett var du befinner dig. På så vis kommer du åt samma innehåll som när du är hemma i Sverige. Vi kan även vända på det hela, genom att med hjälp av VPN kan du välja att titta på USAs utbud på Netflix. Detta är mycket större än Sveriges.

Sänd till en kollega

0.015