23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad du ska tänka på när du ska köpa nya däck

Funderar du på om det är dags att köpa nya däck? Du kan kontrollera de däck du har idag för att se om de är slitna helt eller bara delvis.

Det är även bra att kolla hur gamla de är. Om det är så att de är allt för slitna eller allt för gamla, ja då är det dags att köpa nya däck. Du kan hitta däck online att köpa om du vill.

För att du ska veta vad det är för däck du behöver, så att de passar din bil, så kan du antingen kolla i din bils instruktionsbok. Ännu enklare kan du göra för dig själv genom att kika på de däck som sitter på. Alla däck har nämligen siffor och bokstäver, som visar på vad det är för storlek. En personbil kan till exempelvis ha märkningen 195/55 R 16. 195 står då helt enkelt för däckets bredd i millimeter, medan 55 är själva förhållandet mellan däckets höjd och bredd i procent. R är däckets konstruktionstyp som i det här fallet betyder radial, och siffran 16 står för fälgens diameter i tum.

Köpa däck online
Det har kommit att bli allt vanligare att köpa däck online. Det eftersom det dels ofta är billigare, dels för att det är smidigare än att behöva ge sig iväg till en däckbutik eller verkstad. Det finns många fördelar med att handla dina däck online. Ofta är det ett bra mycket större utbud att välja på. Sedan är det även enkelt. En del skickar direkt hem till dig, andra samarbetar med en däckverkstad och levererar dem dit där du även kan få hjälp med monteringen av dem.

Att hitta rätt däck på nätet är enkelt då de flesta har så att du kan fylla i bilens registreringsnummer som tar fram lista på passande däck.

Sänd till en kollega

0.015