23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Smarta skönhetstips

Det finns ju idag ett brett utbud av skönhetsprodukter idag på marknaden att köpa. Men visste du även det att du har en del saker hemma som är perfekt att använda inom skönhet.

Du kan med fördel kombinera att köpa bra produkter via Gosh med att göra egna hopkok och skönhetsmedel med ingredienser du oftast har hemma i skafferiet eller kylen.

Fem naturliga skönhetsprodukter
Om du ofta har gel i håret för att fixa frisyren men vill undvika kemikalier, testa då att istället använda dig av smaklöst gelatin som man bakar med. Lös upp det med vatten och ha i håret.

Istället för att köpa dyra krämer, för att återfukta huden, testa att applicera kokosmjölk istället. Den motverkar torrhet samt även andra problem.

Om du lider av acne och har många finnar, så kan du bli av med dem på ett naturligt sätt. Det genom att göra en egen ansiktsmask av naturlig yoghurt. Lägg på den varje kväll innan du sover och låt den torka. Sedan sköljer du av den nästa dag. En stor fördel med just yoghurt är att den innehåller mjölksyra och probiotika som verkar lindrande mot inflammationer.

Citronsaft är en annan naturlig produkt att använda. Bland annat för att doppa ömtåliga naglar i för att stärka dem. Olivolja fungerar det med.

Fler bra tips
Exfoliering är bra att göra både på ansikte och kropp en gång per vecka. Det går att göra egen sådan med lite olika ingredienser, bland annat kaffesump.

Om du vill få ett fettfritt hår, så kan du ta fram citronen igen. Skölj håret med saften från denna citrusfrukt och du kommer snart märka skillnad.

En annan bra frukt är apelsin, då juicen från den är bra för att motverka pormaskar. Blanda ut juicen med mineralvatten och badda i ansiktet.

Mot rynkor kan rå riven potatis tillsammans med kamomillte ge bra effekt. Blanda samman, applicera och låt verka i femton minuter.

Andra enkla tips du kan tänka på
För en snygg och naturlig solbränna kan du applicera kokosolja på huden samt se till att äta en morot varje dag.

Om du har fått svullna ögon så kan det hjälpa att hålla par kalla skedar mot dem i några minuter.

Du som vill ha friskare och piggare fötter kan få det genom att doppa dem i ett bad med vatten med ett par droppar essentiell lavendelolja.

För ett mjukt och återfuktat hår applicera en hår-mask med avokado.

 

Sänd till en kollega

0.016