23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så får du rätt belysning hemma

Ljussättning i hemmet, det är inte alltid det lättaste. Det många gör fel, är att ha för få ljuskällor. Det räcker sällan med en lampa per rum, det bör vara bra många fler.

För att hitta rätt belysning är det bra att fundera på vilket rum det ska vara i och vad du behöver ljuset till. Det är ett smart trick att tänka bort lampan i sig och istället tänka på det ljus som strömmar ut från den. I lampan är det rätt smart att ha led-lampor. De håller länge och är mer miljövänliga. Det finns billiga led lampor på https://www.lampornu.se/led-lampor. Du kan därmed köpa flera lampor med led att använda dig av.

Rätt belysning för rätt rum
Våra olika rum hemma används för olika saker. I ett arbetsrum är det ofta viktigt att ha bra ljus för att kunna se vad du gör medan det i ett vardagsrum kan vara bra att dels ha stämningsljus, men även allmän belysning att tända upp om det ska städas.

I köket är det rätt vanligt att många gör misstag när det kommer till belysning. Det är främst över matbordet man tenderar att ha fel lampa eller att man sätter den på fel höjd. Sedan till andra delar av köket är det bra med rätt belysning. Funktionsbelysning är ett måste för spis, diskho och arbetsbänk till exempel.

Dela in vardagsrummet i zoner
Vardagsrummet är nog det rum du kan ha en hel del olika ljuskällor i. i detta rum vill man ju kunna göra olika saker. Tänk helt enkelt olika zoner i detta rum då du placerar ut lampor och belysning. Riktad belysning på väggen kan vara snyggt, samt även ha fönsterlampa och en taklampa för tillfällen då det behövs mer ljus.

Andra delar av hemmet
Belysning behövs även i sovrummet. Där är det inte fel att ha en bra läslampa om du gillar att läsa i sängen. Sedan även här en taklampa när du har behov av mer ljus. Hallen är ett utrymme där du har behov av mycket ljus då du ska ta på eller av dig ytterkläder. Övrig tid räcker det med stämningsljus.

Badrummet är bra att ha ordentligt med ljus. Satsa gärna på en bra led lampa. Det är inte fel att även ha spots i taket samt kanske en spegel med belysning.

I barnens rum är det bra att ha lampor som är i deras höjd. Sedan använder de inte lika många lampor som vuxna.

 

Sänd till en kollega

0.015