23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Laddningsbox till elbil

I dagens samhälle pratas det ofta och ibland under heta diskussioner om miljön och vår påverkan på den.

De flesta är nog överens om att miljön är något vi alla behöver värna om på det bästa sätt vi kan.

Många som ska köpa bil väljer därför, av miljöskäl ,men också andra anledningar, att investera i en eldriven bil. När du väljer en elbil som bil så har den betydligt mindre påverkan på miljön än en bil som drivs av diesel eller bensin. Den drivs ju som sagt på el och kan laddas upp bland annat med hjälp av en laddningsbox.

Hur fungerar en laddningsbox?
Man kan sätta upp sin laddningsbox hemma och det vanligaste är att man monterar den i sitt garage, om man har ett sådant.

Om inte, kan en laddningsstolpe sättas upp utomhus för att montera laddnings boxen på som sedan används för att för att ladda elbilar och laddhybrider. 

Men har man en vägg att montera upp laddnings boxen på så behöver man ingen laddningsstolpe och det blir billigare eftersom man slipper markarbetet som stolpen medför.

Alla som installerar en laddningsstolpe i hemmet har rätt till 50% skattereduktion direkt på sin faktura.

När du väl har installerat din laddningsbox eller laddningsstolpe är det bara att börja ladda din bil. Det kostar väldigt lite att ladda sin bil på detta sättet. När du laddar din elbil hemma betalar du runt 1.50 kronor per kilowattimme, vilket brukar göra att kostnaden per mil för din elbil hamnar på runt 2-3 kronor per mil.

Att ladda sin bil tar olika lång tid beroende på hur dina körvanor ser ut och beroende på om du har en elbil eller en laddhybrid. En elbil behöver i snitt bara laddas en gång i veckan medans en laddhybrid många gånger behöver laddas varje kväll.

Vad kostar det att installera en laddningsbox hemma?
Först och främst ska man vara medveten om att en laddningsbox ska installeras av en auktoriserad elektriker samt vara skyddad av likströms läckage. Man får räkna med att en installation av laddningsbox ligger på runt 6000 - 9000 kronor innan skatteavdraget. 

När man väl har fått sin laddningsbox på plats kan det vara en smart ide att ladda sin bil på natten. Då är nämligen elpriserna lägre. Att ladda bilen på stan är också dyrare än hemma. Detta eftersom någon har monterat en laddningsstation som andra använder och vill naturligtvis både betala av sin kostnad på arbetet samt göra en vinst. 

Så en laddningsbox hemma tjänar du på i det långa loppet.

Sänd till en kollega

0.015