23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Spännande utveckling med snabbspännare

Även om de är allmänt tillgängliga och lämpliga för många tillämpningar, så är inte snabbspännare, det första som konstruktörer tänker på för att lösa problem.

De olika typer av spännare på marknaden är stor och vanligtvis väljer ofta konstruktörer det mest bekanta. Tillexempel G-spännare, excenterspännare, spännare med justerbara stigare eller centrerande spännare.

Att spänna fast materialet du arbetar med är viktigt för din säkerhet men underlättar också ditt arbete. När det kommer till att spänna fast och hålla fast material som vi arbetar med så är vi bortskämda och det trygga är ofta det självklara valet. Men precis som att en storlek jeans inte passar alla människor så fungerar en spännare inte för alla tillämpningar. Ändå väljer många ofta att använda spännare som vi känner väl och litar på. För konstruktörer gäller det att tänka på när spännarna kan vara en mer effektiv och att hitta en enkel spännlösning. I stället för att använda flera g-spännare kanske en enkel snabbspännare kan användas i stället?

Genom att använda fastspänning med snabbspännare får man en produkt som ger bland de högsta spännkrafterna som finns. De arbetar enligt hävstångsprincipen och kan manövreras väldigt enkelt och utan speciellt stor kraftansträngning.

Principen fungerar genom att trycka på den ledade delen i spaken för att säkra objektet. När de tre punkterna i leden är placerade linjärt där leden är rak och låst är det inte längre möjligt för föremålet att tryckas tillbaka med en motkraft. Självlåsning utlovas medan spännkraften enkelt kan justeras genom att ställa in en reglerskruv.

Snabbspännare är en optimal spännlösning vid tillexempel borrning, svetsning, slipning och inspektion. Inom träindustrin har man kunnat rädda timmer från extrema deformationer vid bindning eller montering av bräckliga skivor, då spännkraften med en snabbspännare är kontrollerbar.

En av de viktigaste egenskaperna hos snabbspännare är mångsidigheten. Det finns snabbspännare som kan de användas för att låsa vertikalt, horisontellt, i vinklar och i stort och smått. De kan även komma med push-pull-utförande för konsolmontering.

Detta innebär att snabbspännare kan användas för praktiskt taget valfri spänntillämpning. Handtagen kan dessutom levereras med ergonomiskt grepp. Detta minskar risken för repetitiva belastningsskador hos operatörer, särskilt om de arbetar med stora volymer och bearbetning.

Det självklara valet är en marknadsledande leverantör av manuella och pneumatiska spännare, snabbspännare och spännverktyg för fixturer inom svetsning, kontroll, montering och bearbetning eller annan fastspänning. Vad sägs om en leverantör som redan 1936 tog patent på den manuella snabbspännaren? Destaco har sedan dess utvecklats och är i dag en av de marknadsledande företagen.

En snabbspännare kan inte bara vara en potentiellt bättre lösning, de kan också minska kostnaderna. Lägre utgifter på spännare, färre skador, en bättre arbetsmiljö och en mer effektiv arbetskraft betyder bättre produktion och vinst överlag.

Sänd till en kollega

0.032