23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

3 steg till den perfekta arbetsjackan

Arbetskläder, och kanske framförallt arbetsjackor, kan variera i betydelse för olika människor, beroende på vilket arbete de utför.

Även om det finns många jackor som är lämpliga för en rad olika omständigheter har olika arbeten allmänt olika behov när det gäller arbetskläder.

Det kan vara väldigt påfrestande att själv gå på jakt efter den perfekta arbetsjackan. Så behöver det dock inte riktigt vara. Nedan listar vi 3 steg för hur du hittar den perfekta arbetsjackan för ditt arbetsområde.

1: Tänk på vilket arbete du utför
Det första steget för att hitta arbetsjackor av god kvalitet som aldrig sviker dig är att faktiskt försäkra dig om att din jacka passar det arbete du utför. Engelbert Strauss arbetsjackor har arbetsjackor för alla behov. En industriarbetare behöver exempelvis en sorts arbetsjacka, medan husbyggare och de som arbetar med transport behöver andra arbetsjackor. Det finns givetvis många multifunktionella arbetsjackor som passar till de flesta arbetsområden, men för att kunna optimera din säkerhet på arbetsplatsen och samtidigt känna dig bekväm bör du välja en arbetsjacka utefter dina arbetsuppgifter.

Några arbetsplatser kräver att man bär skyddskläder, och dessa ska kunna minimera riskerna för arbetarens säkerhet genom yttre påverkan. Dessa måste vara certifierade enligt regler från EU, men är endast en nödvändighet för arbetsplatser där arbetarnas säkerhet anses vara utsatt för fara.

2: Hitta en jacka som passar det väder som omger dig
Förutom att hitta en arbetsjacka som ger dig skydd och får dig att känna dig bekväm när du utför dina arbetsuppgifter är det minst lika viktigt att hitta en jacka som passar vädret. Ska du bygga utomhus eller utföra något annat utomhusarbete är det såklart viktigt att jackan tål det mesta. Det vill säga att du bör kika efter arbetsjackor som håller de kyligaste morgnarna, de varmaste förmiddagarna och de regnigaste eftermiddagarna.

En jacka som tål regn, blåst, sol och värme är ett måste. För att du ska kunna utföra ditt arbete så produktivt som möjligt måste du kunna känna dig bekväm, men även veta att jackan skyddar dig mot väderförändringar under dagens gång.

3: Välj en passande arbetsjacka för dig och din arbetsplats
När du vet vilken jacka du är i behov av för att kunna utföra arbetet så bra som möjligt kan du påbörja jakten. Det finns ett par olika arbetsjackor att välja mellan beroende på vilket arbete du utför och i vilka miljöförhållanden du befinner dig i. Väderskyddsjackor/vinterjackor är givetvis mest passande för den som befinner sig mycket utomhus under vinterhalvåret. En klassisk parkas, övergångsjacka och/eller väst är bättre för den som befinner sig utomhus under våren eller hösten.

Den arbetsjacka du bär på din arbetsplats ska tillåta dig att utföra arbetsuppgifterna bekvämt, samtidigt som den tillsammans med funktionella arbetsskor, gärna med tåskydd i metall, och annan utrustning ska optimera din säkerhet.

Sänd till en kollega

0.016