23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bromsar och Bromsklossar

Är det dags att byta bromsklossar?

Man behöver inte vara en bilmekaniker för att märka när det är dags att ta en extra titt på dina bilbromsar.

 Här är 4 tips, så du vet när det är dags att byta bromsar på din bil!

1) Stannar bilen inte längre, som den brukar? Om du märker att bilen inte stannar på samma sätt eller att det tar lång tid innan bilen bromsar helt, kan det vara tecken på att du behöver byta dina bromsar.

2) Hör du konstiga ljud när du bromsar med bilen? Om du hör konstiga ljud ifrån bilen, är det viktigt att du tar din bil, till en bilmekaniker. 

3) Vibrerar bilratten i dina händer vid inbromsningar? Detta kan vara ett tecken på att det är fel med bromsskivorna och dom är skeva, vilket gör att man kan känna vibrationerna i bilratten.

4) Ryker det från däcken? Ser du att det börja ryka från däcken, då vet du att det är dags att gå till bilmekaniker.

Hur man undviker att slita för mycket på bromsbelägget

Bromsbelägget som också kallas bromsklossar, är en förbrukningsdetalj som slits varje gång du bromsar med bilen. Det är därför helt normalt att du måste byta bromsklossar efter en tid. Bromsar du hårt, sliter du mer på bromsbeläggen och det rekommenderas därför att motorbromsa för att slita mindre på bromsklossarna.

Fart, sliter också på bromsbelägget och snabba accelerationer med hårda inbromsningar, sliter mer på bromsbelägget.

Hur sparar man pengar på bromsbyte?

Det bästa sättet att spara pengar på bromsbyte är att jämföra offerter från flera verkstäder och hitta den bästa verkstaden till det bästa priset. När du gör detta kan du vara säker på att få ett professionellt och säkert utfört arbete till det bästa priset.   

Du kan också serva dina bromsar oftare och hålla koll på bromsarna regelbundet. Detta betyder att bromsklossarna håller i längre tid och kostar dig mindre pengar. Boka din bromskontroll i dag och spara pengar på byte eller reparation av bromsar här.

Sänd till en kollega

0.016