23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Att bo och arbeta i Uppsala

Uppsala är en av Sveriges största städer, och är känt framför allt för sin akademiska anda, med Uppsala Universitet som ett av Nordens mest ansedda universitet.

Det är en av många anledningar omtyckt stad, med en unik charm och jargong. 

Studentlivet har naturligtvis en central plats i Uppsala, då universitetar har omkring 50 000 studenter. Men även företagande spelar en viktig roll för staden, som arbetar aktivt för att göra både företagandet och staden i sig mer hållbar. 

Företagande i Uppsala med omnejd
Att ha företag i Uppsala har många fördelar, bland annat för att det finns ett stort nätverk för just företagare där. Det finns stora möjligheter att delta vid evenemang, som berikar företagslivet och ger möjlighet för utveckling och samarbeten.

Kommunen satsar stort på företagande, och strävar efter att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att olika verksamheter ska kunna etablera sig och växa i staden. Företagens åsikter är viktiga i utvecklingsarbetet, och genom att få dela med sig av tankar, idéer och önskemål, har arbetet gett positiva resultat.

Taktisk placering
Tack vare sin placering strax norr om Stockholm etablerar sig många, både företag och individer, i just Uppsala. Många som bor i Uppsala arbetar även i huvudstaden just för att bostadspriserna är lägre i Uppsala. Det är alltså en ultimat stad att bosätta sig i, både för den som vill jobba i staden, men också i omkringliggande områden.

Priserna på bostäder är dock förhållandevis dyra eftersom det är en så pass populär plats att bo på. Det byggs dock ständigt nya lägenheter, både hyres- och bostadsrätter, för att möta denna efterfrågan. 

Att bo och jobba i Uppsala
Att hitta en bostad i Uppsala behöver dock inte vara vidare komplicerat. Det finns ett relativt stort utbud på en mängd olika typer av bostäder. För den som söker något i centrum, kanske för att jobba på något av de mer centralt belägna företagen, är priserna något högre. Där finns närhet till både rikt kulturliv, företagsamhet och skolor. 

Luthagen är ett område med stort utbud av restauranger och butiker, vilket skapat bra arbetsmöjligheter och därmed lockar till sig fler invånare, men även stadsdelar som ligger i utkanten av staden är mycket populära. 

För den som kanske vill ha närhet till storstaden, men ändå inte befinna sig mitt i kärnan finns möjlighet att hyra bostad, både hus och bostadsrätt, i Uppsalas omnejd, där Tierp, Knivstad och Enköping är populära platser. För den som kanske satsar på eget företagande utan konstant behov av fysiska träffar med andra, kanske en bostad i utkanten av Uppsala kan vara något att föredra?

Sänd till en kollega

0.018