23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

UVC-dekontaminering för transportband

UVC-ljus eliminerar bakterier och säkerställer hygienen på transportbandet.

Listeria-fallet: Så fel kan det bli när företag inte tar hygien på allvar
Listeria-fallet eller rullsylta-fallet 2014 satte verkligen fokus på vikten av dekontaminering inom livsmedelstillverkning. Den 6 maj 2014 tog livsmedelskontrollen ett prov från en lammrullsylta på Jørn A. Rullepølser A/S i Danmark.

Resultatet visade att det fanns listeria i rullsyltan och produktionen drogs därför tillbaka. Men skadan hade redan skett. Ett antal patienter hade smittats. 11 kvinnor och 9 män hade drabbats, varav 12 dog. Jørn A. Rullepølser A/S stängdes. Det stod därför klart hur viktigt det är att livsmedelstillverkningen kan uppfylla extremt höga hygienkrav. Skandalen får aldrig upprepas..

Lösningen är klar: UVC-ljus
Bakterier är ett av de största hoten mot livsmedelsindustrin. UVC-ljus kan minska eller eliminera detta hot. Ljuset säkerställer att bakteriens DNA inaktiveras. Bakteriebelastningen är extremt låg, och ljuset ser faktiskt till att det förblir lågt hela dagen. Steriliseringen sker utan avbrott och är därför extremt effektiv.

T2018 – steriliseringssystem
T2018 är ett steriliseringssystem för transportband. Systemet har utvecklats tillsammans med experter från köttbearbetningsindustrin och det innebär att kvaliteten har förbättrats. Systemet har en effektiv desinfektionsprestanda och är utvecklad för transportband och våta områden. Det är också utvecklat för svåra driftsförhållanden, vilket innebär att systemet är vattentätt under tryck.

Det kan även användas för värmekänsliga ytor. En annan fördel är att UV-rören kan bytas ut på mindre än två minuter utan att systemet demonteras. Din produktion behöver inte stanna, inte ens när UV -rören byts ut, vilket är en oerhörd fördel eftersom dina kostnader så inte påverkas av produktionsstopp.

Låter det som något för dig och ditt företag?
Då blir du ännu mer glad över att höra att det enkelt kan installeras och bli en del av din produktion. UVC-dekontaminering för transportband är vägen framåt för säker hygien. Och låt oss inte glömma att det även är en kemikaliefri och hållbar lösning.

Sänd till en kollega

0.046