23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Smarta recept för den upptagna företagaren

I en hektisk vardag kan det vara en utmaning att hitta tid för vällagad och näringsrik mat. Precis som företag effektiviserar sin verksamhet med hjälp av extern löneadministration kan du behöva hitta nya sätt för att göra dagen och maten effektivare. Med lite planering och smarta recept kan du njuta av god mat utan att behöva lägga timmar i köket. Här är några tips för att komma igång.

Enkla och näringsrika frukostalternativ för en energifylld start på dagen

Frukosten är dagens viktigaste mål och sätter tonen för resten av dagen. Satsa på en balanserad kombination av proteinrika livsmedel, långsamma kolhydrater och nyttiga fetter. En snabb och mättande frukost kan bestå av en omelett med grönsaker, en smoothie på bär och yoghurt eller en portion overnight oats. 

Fil med nötter, frön och färsk frukt är också en frukost som ger energi och håller dig mätt länge. Du får även i dig mycket av den näring du behöver för att kunna fokusera på ditt arbete utan att känna dig hungrig eller trött.

Snabba lunchrätter som håller dig mätt och fokuserad

Lunchen är perfekt tillfälle att ladda batterierna inför eftermiddagens utmaningar. Undvik tunga måltider som gör dig sömnig, utan satsa istället på lättsamma rätter som ger långvarig energi. En sallad med kyckling eller lax, quinoa och grönsaker är ett utmärkt val. Du kan också förbereda en större sats soppor eller grytor som räcker till flera dagar. Investera i en bra matlåda och ta med lunch till kontoret - det sparar både tid och pengar.

Middag på nolltid: från frys till dukat bord

Efter en lång arbetsdag kan det vara skönt att slippa laga mat från grunden. Frysen är din bästa vän när det gäller snabba och enkla middagar. Fyll den med färdiglagade rätter som du själv har förberett, eller köp färdiga alternativ av god kvalitet. En burk spenat, en påse frysta räkor, kokt pasta och ägg förvandlas på nolltid till en snabb middag. Eller varför inte prova en näringsrik buddha bowl med bönor, grönsaker och en smakrik dressing? Med lite fantasi och planering kan du njuta av goda middagar även när tiden är knapp.

Kom ihåg att måltiderna inte bara är till för att ge näring och energi, utan också för att njuta och varva ner. Som interim controller eller företagsledare är det lätt att stressa igenom lunchen för att hinna med så mycket som möjligt. Men genom att avsätta tid för avkopplande måltider tillsammans med kollegor eller familj kan du fylla på med ny energi och kreativitet. På så sätt kan du skapa en balanserad livsstil där god mat och effektivt arbete går hand i hand.

Sänd till en kollega

0.031