23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Foodies bedömer helheten

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Erkända matjournalister, och så kallade ’Foodies’, kan få resa världen runt bara för att kommentera en restaurangs nya meny.

Erkända matjournalister, och så kallade ’Foodies’, kan få resa världen runt bara för att kommentera en restaurangs nya meny. Detta är såklart en livsstil som eftertraktas allt mer och mer, där en uppfattad enkel försörjning, resor och upplevelser är en del av vardagen samtidigt som man får betalt. Samtidigt som de flesta matkritiker idag är i mogen ålder, och oftare lämnar barn och partners i hemlandet för en betald recension utomlands är det just komforten på den nya platsen som uppfattas som betydande. Enligt utsagor har dessa så kallade ’Foodies’ åkt långväga till exotiska platser och blivit bemötta av otroliga restaurangupplevelser och högklassig mat och service – allt för den goda recensioner. Inte lika mycket verkar man i många fall ha tänkt på den helhetsbild som recensenten påverkas av, och det för oss såklart till frågan om övernattning. I många berättelser sägs dessa ha varit rena kontraster till den bild en restaurang velat presentera genom sin restaurang.

Detaljer av kvalitét – borta som hemma
Hotellrummet. Ja, i många fall har dessa varit en mindre bra upplevelse. Å andra sidan gör det enkelt för oss att se vad som verkligen premieras av besökare oavsett kulturell bakgrund. I Sverige har vi exempelvis inte bara en väldigt hög standard vad gäller inredning och teknik i våra hem. När det kommer till duschblandare i badrummet efter en lång arbetsdag – oavsett om vi har ett fysiskt arbete eller ett lite mer finsmakligt och spirituellt som en matjournalist i många gånger har – är det så klart skönt att ha en dusch som svarar på vårt behov av fysisk och psykisk rengöring. Duschen har uttryckligen utgjort mångas högsta prioritet i både hem och platser för kortare besök, och kanske just för den avkopplande och neutraliserande effekt den har på oss.

Kvalitativa duschblandare är inte överraskande viktiga
I Sverige där vi som sagt har en vana av badrum och duschyta av god funktion är en duschblandare central i duschupplevelsen. I länder av lägre standard kan mötet med denna helt klart försämra upplevelsen och komforten på många andra nivåer. I hemmet är man ofta van vid skållningsspärrar och grepp som gör det enkelt att få till en behaglig temperatur. Eco-funktioner blir dessutom allt mer vanlig då även lägenhetsbosatta i större utsträckning betalar för sitt hushålls förbrukning av varmvatten. Erfarenheter av att resa utomlands och behöva mixa med varm- och kallvatten när man inte är van vid det gör nog många besvikna och mindre avkopplade efter en dusch som annars skulle vara återställande. En sådan sak kan vara viktig att tänka på, trots att den kan verka obetydlig. Här kan man dock enkelt förstå att en sådan detalj påverkar relationer och upplevelser i arbeten kring representation och liknande, och som i detta fall – en matjournalists vardag.

Vilken duschblandare passar dig?
En dusch är en hel oas av finesser och val som kan göra det skönare för dig att duscha. En takdusch kan avlasta dig till den grad att du känner dig tyngdlös under strålande varmvatten. Å andra sidan hjälper ett munstycke dig att komma åt och noggrant göra dig ren från dagens slit.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.094