23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Utforska Portugals paradisö i vinter

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Känner du dig less på kalla Sverige och vill leta dig mot varmare breddgrader?

Gör som många andra och utforska Portugals vackra ö Madeira som både bjuder på vackra vyer, bra shopping och spännande stadsliv. Här är det soligt året om och det är dessutom bara en 4 timmars flygning från Sverige.

Här nedan kan du läsa om våra tips till dig som ska resa till Madeira!

Mat och dryck 
På Madeira finns det väldigt blandad mat vilket gör enkelt för att alla kan hitta något de gillar. Då Madeira ligger mitt i havet finns det gott om fisk och skaldjursrätter så som grillade musslor eller bläckfisk. Vill du istället har traditionell portugisisk mat borde du testa Alheira de Miradela som är en rökt korv likt chorizo som ofta serveras med ett stekt ägg och pommes frites vid sidan om. Väldigt barnvänligt med andra ord!
En annan rätt som är värd att smaka är Espetada em Pau de Lauro som är vitlöksmarinerade grillspett av nötkött. En fantastisk rätt som de flesta gillar!

På ön finns flera vinodlingar så det finns gott om lokalproducerade viner och annars har de flesta restauranger de mest populära portugisiska vinerna att erbjuda. 

Utforska ön
Många turister väljer att bo på öns huvudstad Funchal som är bland annat är känt för sitt kristallklara vatten och deras högklassiga hotell. Om ni valt att bo utanför huvudstaden vill vi varmt rekommendera att åtminstone göra ett besök in till Funchal. Ta del av stadens nattliv via de lyxiga nattklubbarna eller varför inte gå på deras årliga blomsterfestival. Under festivalen som snarare liknar en folkfest, anordnas tävlingar i blomsterflätning, konserter under bar himmel och sist men inte minst kommer du att se fantastiska blomsterkreationer du sent kan glömma. Ett minne för livet helt enkelt! Åker ni senare på året kan ni istället pricka in öns vin-festival i september som bjuder på vinsmakning av lokalproducerade viner. Festivalen är mycket uppskattad av både lokalbefolkningen och turister så har du möjlighet så passa på!

Vandringstur 
Ta med dig vandringsskorna och bege dig ut mot Madeiras vackra berg för en upplevelse utan dess like. Madeira är nämligen känt för sina många vandringsleder där både nybörjade och erfarna vandrare kan njuta av omgivningen och dess spektakulära natur. Glöm inte kameran bara!

Sevärdheter
Ett måste om man besöker Madeira är att ta sig till Jardom Botanico, den botaniska trädgården där det finns en populär fågelpark med fåglar i regnbågens alla färger, Naturhistoriska museet och kanske framförallt en fantastisk trädgård som är över 35 000 kvadratmeter stor med drygt 2000 olika sorters växter och träd.

Fotbollsvärldens toppspelare Christiano Ronaldo har sitt ursprung på Madeira och spelade i början av sin karriär med öns lag CD National. På helgerna har ni möjlighet köpa biljetter till deras hemmamatcherna för att se dessa spännande matcher. En dröm för många fotbollsfantaster!

Är du istället intresserad av livet under vattenytan finns det både möjlighet till valskådning, dykutflykter och delfinutflykter till bra priser!

Lycka till på resan!

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.095