23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Välj rätt belysning för köket och över matbordet

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Inget ger så fin stämning som vacker belysning vid matbordet.

Här kommer några tips och goda råd för den som vill skapa perfekt atmosfär i köket eller i matsalen.

Bättre mat med rätt kökslampor
Aktuell forskning visar hur viktig belysningen är för humöret, koncentrationsförmågan och vår allmänna energinivå. Valet av köksbelysning är därför inte bara viktigt för din förmåga att uppskatta matlagningen, utan också för säkerheten i köket. Många väljer därför att ha taklampor och vägglampor i köket eftersom de ger rummet en enhetlig belysning som gör det lätt behålla överblicken. Även spotlights kan vara ett praktiskt och funktionellt alternativ till mera traditionella lösningar.

Även om funktionaliteten bör sättas främst när det gäller köksbelysning behöver man naturligtvis inte kompromissa med designen. Hos återförsäljare som Designlite kan du bland annat hitta PH-designlampor från erkända tillverkare som Louis Poulsen. Poul Henningsen har skapat några av de mest välkända designerlamporna för köket och det finns naturligtvis varianter i en rad prisklasser. PH-lamporna lyckas kombinera kvalitet, funktion och estetik på elegant sätt och hos återförsäljare som Designlite har du många eleganta varianter att välja mellan.

Lampor för matbordet
Finns det något trevligare än att sätta sig till bords med familj och vänner och njuta av ett glas rödvin i gott sällskap? I vår hektiska vardag erbjuder samlingen kring matbordet en av de få möjligheterna till samvaro och därför är det viktigt att ljuset skapar en trivsam, social atmosfär. Här är stearinljus ett populärt val, men många lampor för matbord kan faktiskt ge samma stämning, samtidigt som du slipper bekymra dig om hälsofarliga kemikalier och byte av stearinljus. Många PH-lampor har t.ex. specialdesignade skärmar som bryter ljuset på ett levande och behagligt sätt. Därför är deras hänglampor alltid ett populärt val över matbordet och deras varma ljus synonymt med trivsamma, gastronomiska upplevelser.

Designerlampor för alla stilar
Marknaden är full med eleganta varianter, oavsett om du är på jakt efter en stilren hänglampa, praktisk och funktionell takbelysning eller elegant golvbelysning med en speciell färg. Hos de stora återförsäljarna är utmaningen alltså inte att hitta en lampa för matbordet som du gillar, utan istället att välja mellan alla läckra lösningar. Därför kan det vara en fördel att välja en återförsäljare som erbjuder olika märkesprodukter så att du snabbt kan hitta det du söker och spara tid. En rad nätbutiker, bland annat Designlite, erbjuder t.ex. sökfunktioner som låter dig söka efter olika lamptyper, tillverkare och färger. Oavsett om du är på jakt efter kökslampor eller belysning för matbordet så har Designlite mängder att erbjuda.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063