23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Julgodis för alla

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att Julen närmar sig är det ingen tvekan om. Vädret blir kallare, vindarna blåser lite extra hårt och man tar ut vinterjackan ur garderoben, för att den är välbehövd.

Julen förknippas med allt från tomteluvor till exklusiva presenter och tom vintertrips som man längtat till. Det är ett brett begrepp där den gemensamma nämnaren är att unna sig en tid tillsammans med familjen och ta en paus som man längtat efter under den hösten.

Förutom den utsökta maten som serveras på julbordet finns det ytterligare något som i princip alla älskar. Vad är då det? Julgodis, så klart.

Att ge bort en chokladask med dyrbara bitar av äkta choklad kombinerade med tranbär, hallon, chili eller någon annan fantastisk ingrediens tillhör vanligheterna. Julgodis är dock inte bara choklad. Långt ifrån. Idag är det väldigt populärt att beställa stora godiskorgar och ge bort, speciellt bland företag. Korgarna fylls med smågodis i olika smaker då tanken är att man ska skänka lite glädje till alla som företaget arbetat med under året.

En korg fylld med godheter kan givetvis vara ett bra alternativ för en gåva privatpersoner emellan.

Populärt godis i Juletider
Julkorgar i all ära men vad sägs om lite äkta klassiskt godis som svenskar älskat att äta i flera år. Pepparkakor, polkagrisar och den godaste smörkolan är tre absoluta måsten. Mormors kandrade nötter placeras alltid i mitten av dessertbordet. Glöm inte heller chokladtryfflarna som många smälter inför.

Under senare år har det också blivit populärt med rocky road, ett recept som härstammar från USA men omfamnas av svenska godisfans.

Om man vill ha extra roligt med barnen kan man göra hemgjort gelégodis eller kanske satsa på traditionella pepparkakorna. Både barn och vuxna tycker om att smaka på degen så det kan bli en extra rolig sysselsättning där både deg och färdiga kakor avnjuts av familjen.

Julgodis har alltid tagit en självklar plats på dessertbordet. Idag går det att hitta massor med recept för ivriga hemmabakare. Om man bestämt att baka eller göra godis själv så bör man välja ett recept som är relativt enkelt. Gör det inte svårare än vad det är. Inspireras istället av simpla tricks och gott godis som varken tar för mycket tid eller kraft. Ha en riktigt smakrik Jul!

Må bäst under Julen
För många förknippas Julen med stress även om tanken är och alltid har varit att faktiskt vila upp sig och spendera mer tid med vänner och familj.

Stressen orsakas delvis av de höga förväntningarna som många har för högtiden. Allt ska vara perfekt, från kläderna till det maffiga julbordet som ska dekoreras. Presenter ska köpas in, mat ska beställas och ordnas.

Det kan lätt bli för mycket. Resultatet är att istället för att njuta för fullt, blir man bara utmattad. Vad gör man för att må bra under Julen? Ett skämtfullt svar vore – ät mer godis. Det är trots allt vad den här artikeln handlar om. Gott godis gör livet gott.

Om det ändå vore så enkelt, tänker man. Några bra tips för att må bäst under Julen är att försöka undvika allt som stressar upp en. Bjud inte in så många familjemedlemmar på Julafton om det gör att man blir stissig och trött av det. Ta bort kravet att handla julklappar för alla. På det sättet sparar man tid och inte bara det. Man slipper vimsa runt på stan och bli helt slutkörd. Skänk pengar till välgörenhet istället för att handla massor med saker åt varandra.

När du planerat in en lugn Jul, så kommer du få exakt det. En skön, fridfull högtid som du kommer att minnas med ett leende på ansiktet.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078