Information om köttets ursprung nu obligatoriskt på restaurang
Sedan mars 2025 måste alla restauranger kunna informera om var köttet kommer från. Vi har kostnadsfritt material du kan använda.
På uppdrag av regeringen har Livsmedelsverket tagit fram föreskrifter som innebär att restauranger måste kunna informera om ursprungsland för kött från nöt, gris, får, get och fågel. Informationen om ursprung behöver finnas direkt i menyerna eller ges muntligt, direkt eller på begäran.
Är det viktigt att köttet är svenskt? Ja, så klart är det viktigt. Det bekräftas också av att nästan hälften av alla gäster vill veta var köttet kommer från. 3 av 4 kan också tänka sig att betala mer för svenskt kött jämfört med importerat. Serverar ni svenskt kött så visa det! Skriv det i annonser, på sociala medier och i menyn. På det viset kan ni locka fler gäster till just er!
Vi på Svenskt Kött tagit fram snygg och enkel information i form av en affisch och en bordsskylt som berättar att ni serverar svenskt kött och varför svenskt kött är ett bra val. Du kan använda det rakt av eller använda det som inspiration om du vill ta fram din egna version. Materialet är helt gratis och kan enkelt laddas ner och skrivas ut i det format ni önskar.
Läs mer om 6 viktiga anledningar att servera svenskt kött.