3 av 4 kan tänka sig att betala mer för svenskt kött
Nästan alla äter kött och 3 av 4 kan tänka sig att betala mer för svenskt kött jämfört med importerat. Svenskt kött på menyn kan alltså locka fler gäster!
Svenska djurskyddslagen är en av världens mest ambitiösa, djuren är friska vilket gör att vi har lägst användning av antibiotika i EU. Svenskt kött ger ökad biologisk mångfald, öppna landskap, en levande landsbygd, arbetstillfällen och har lägre klimatpåverkan än det globala genomsnittet. Sverige är dessutom ett avlångt land med bra förutsättningar för djurhållning i hela landet, där det inte alltid går att odla andra grödor.
Är det viktigt att köttet är svenskt? Ja, så klart är det viktigt. Det bekräftas också av att nästan hälften av alla konsumenter och gäster vill veta var köttet kommer från. 3 av 4 kan också tänka sig att betala mer för svenskt kött jämfört med importerat. Du kan alltså locka fler gäster med svenskt kött på menyn!