23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Svensk mat är bättre för miljön

Visst väljer du svenskt kött på din restaurang? Genom att köpa den svenska maten minskar vårt miljöfotavtryck på planeten. I Sverige produceras mat med liten användning av växtskyddsmedel, antibiotika och med en hög djurvälfärd. Svenskt kött gynnar dessutom den biologiska mångfalden och har lägre klimatpåverkan än det globala genomsnittet.

Mycket av maten som importeras har producerats med lägre djurskyddskrav och mer antibiotika har använts för att djuren ska hålla sig friska. Grödorna har ofta besprutats med preparat som inte är tillåta i Sverige och med större påverkan på miljön. Det är alltså en vinst för miljön att välja svenska råvaror.

Visst väljer du svenskt kött på din restaurang?

Läs mer om fördelarna med svenskt kött här.

Svenskt Kött
Franzéngatan 1B
112 51 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5560424995

Kontaktperson

SK
Svenskt Kött
info@svensktkott.se
BREAKING
{{ article.headline }}
0.094|