23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ingen dragkrok på bilen? Det går att lösa

Om du har en bil utan dragkrok så vet du säkert redan att man är något begränsad. Man kan inte dra släp eller husvagn och det blir krångligare att frakta cyklar. Det finns dock en lösning som inte innebär att man köper ny bil.

Som bilägare så är bilen mer än ett sätt att ta sig från punkt a till punkt b. Det är ett redskap som används för att flytta saker, frakta saker till andra platser och dra saker. Allt detta underlättas om man kan koppla ett släp till bilen.

Men många bilägare blir begränsade i detta då deras bil inte har en existerande dragkrok. Det innebär att man inte kan koppla ett släp till bilen. Husvagn kan man glömma, ska man campa får man nöja sig med ett tält eller lägga tusenlappar på att hyra en husbil. Frakta cyklar går från att vara en snabb och enkel historia till att bli krångligt och stökigt. Dragkrok365 levererar dragkrokar av högsta kvalité till mycket bra priser.

Det går att lösa
Men som mycket annat i livet så är detta en fråga som går att lösa. Genom att montera en dragkrok på bilen så eliminerar man dessa begränsningar. Många reagerar på detta och säger att det inte alls går och om det går så är det ett avancerat jobb som dessutom är mycket dyrt.

Men det behöver inte vara så. De flesta märken och modeller av bilar är det möjligt att montera en dragkrok på. Det är dock något man bör kolla upp först, dels så att man inte skadar sin bil, men även för att få rätt kit att montera. Det är heller inte speciellt avancerat. Det går bra att göra det själv om man är typen som gillar att skruva lite med sin bil.

Annars finns det verkstäder som gör det. Det är inget stort jobb så kostnaderna bör heller inte bli särskilt höga. Det tar heller inte speciellt lång tid, med andra ord så kör du släp bara ett par timmar senare.

Större frihet
Att ha en dragkrok på sin bil kanske inte känns som en stor sak. Men när man tittar på hur det verkligen är så betyder det rätt mycket. Bara att kunna hjälpa någon flytta eller frakta bort trädgårdsavfall eller någon gammal möbel till soptippen blir enormt mycket lättare om man kan koppla på ett släp.

Att kunna koppla på en husvagn och ge sig ut på bilsemester ökar ens möjligheter markant för en lyckad semester. Men det är inte bara vår och sommar som dragkroken är din vän. På vintern, speciellt om man borr i norr, innebär möjligheten att köra med släp att man kan frakta sin skoter till stugan och där ifrån ge sig ut på magiska turer över snöbeklädda landskap.

Sen är det det där med cyklar. Det går att frakta cyklar utan dragkrok. Man kan skruva på ett takräcke, sen balansera cyklarna på det, spänna fast dem ordentligt och köra iväg. Problemet är att det dels tar tid, det är rätt krångligt att få det rätt och det påverkar bilens bränsleeffektivitet. Med dragkrok sätter du fast en cykelhållare och sen hakar på cyklarna. Sen är det bara att tuta och köra.

 

Sänd till en kollega

0.015