23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Husrenovering – det viktigaste du bör veta

En husrenovering är både en tuff och en rolig resa. Det är mycket som ska fixas innan själva processen och ännu mer när renoveringen väl börjat. Vad är det viktigaste du bör tänka på innan du ens startat?

Förbered dig mentalt på att det kommer att ta både tid och kraft (och pengar för den delen). Har du ett rätt mindset så kommer du att hantera hela projektet galant.

Ett hett tips är att titta på nätet efter användbara guider för att kunna förbereda dig. Sådana typer av artiklar kan även ge dig en idé om bland annat renoveringspris mfl.

 Tips som hjälper dig på traven

Här nedan listar vi några bra tips inför din husrenovering:

  • Hitta din egen smak och stil – detta för att lätt kunna förmedla hur du vill att ditt hus ska se ut efter renoveringen. En klar syn underlättar processen både för hantverkaren och dig själv
  • Budgetera rätt – en renovering kan kosta olika mycket beroende på vad du vill göra. För att kunna kalkylera en rättvis budget ska du först och främst veta exakt vad som ska göras. Därefter gäller det sammansätta en preliminär kostnad.
  • Ha 20 % i ekonomisk buffert – denna punkt går ihop med föregående. Var beredd på att saker och ting förändras under projektets gång. Därför är det extra viktigt att ha buffert när det kommer till den slutliga utgiften. Rekommendationen säger att den bör ligga på 20 %.
  • Skapa checklistor – riktiga minnesstolpar är fantastiska och gör att du inte missar någon detalj eller ett viktigt steg under själva renoveringen

Dessa är bara några få råd som kan vara nyttiga när du renoverar. Säkerligen kan listan göras längre så ifall du har egna tips uppmanar vi dig att komplettera den.

 Välj rätt bolag

Att välja rätt byggföretag är A och O när du ska renovera. Kunniga och lyhörda hantverkare är ett måste. Du ska kunna känna dig säker och trygg när du anlitar företaget. Hur hittar du rätt? Att leta på nätet är ett sätt. Ett annat är att fråga vänner och bekanta för rekommendation.

Ett smart tips är att försöka hitta en firma med lång erfarenhet och en referenslista som kan visa dess tidigare projekt. Begär alltid en offert och se till att den inkluderar alla delar som du vill att renoveringen ska omfatta. Helst ska du kontakta tre eller fyra byggföretag innan du bestämmer dig. Lycka till!

Sänd till en kollega

0.047