23948sdkhjf

Hon vann Mack-SM med inspiration från Japan

Den före detta sushikocken Saga Thyrberg har skapat en macka, som enligt juryn, smakar lika bra som den ser ut.

“Risit bättre” heter vinnarbidraget som gav Saga Thyrberg segern i Mack-SM som genomfördes i helgen på Stockholmsmässan. Den före detta sushikocken har inspirerats av sin kärlek till det asiatiska köket och skapat en macka som har smakelement med inspiration från Japan. 

Mackan har sin grund i ett grötbröd, där gröten har ersatts av ris, som toppats av en kyckling som marinerats i miso, soja, gochujang och vitlök, en wasabipesto, misoslaw och picklade morötter. Toppingen av friterade risnudlar står för crunchen. 

– Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Jag har länge velat ställa upp och tävla och nu var rätt tid för mig att vara med. Jag tror att jag vann för att jag lyckades sätta smakerna – och för att min macka är ganska nytänkande. Jag hade ju ungefär en sekund till godo i tävlingen, så jag är extremt stolt, säger vinnaren Saga Thyrberg som är anställd på Villa Källhagen i Stockholm.

Juryns motivering lyder:
“Med en symfoni av fantastisk smak och elegans förenar denna macka två kulturer i ett bröd av spännande textur. Varje bit avslöjar en mosaik av tydliga smaker, omslutna i ett visuellt vackert och tydligt koncept, likt en målning som smakar lika bra som den ser ut.”

Mack-SM arrangeras liksom Årets konditor av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. 

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063