23948sdkhjf

KFC:s tredje etablering i Stockholmsområdet på kort tid

Efter att ha fyllt på i kassan radar Kentucky Fried Chicken, KFC, upp etableringar i Stockholmsområdet. Klart att kycklingjätten även anländer till Nacka. 

Restaurangbolaget NSP Restaurant, som är Nordens största franchisetagare för Burger King och franchisetagare för KFC, säkrade nyligen ett lån på 340 miljoner kronor och ytterligare 90 miljoner kronor för investeringar i anläggningar.

Pengarna ska möjliggöra en expansion i Sverige och Danmark, som hittills inte gått i den takt som NSP annonserade för fem år sedan då målet var 50 nya KFC-restauranger inom fem år.

Nu tar expansionen fart. 

I förra veckan blev det offentligt att kycklingkedjan etablerar sig både i gallerian på Liljeholmstorget i södra Stockholm och i Kista Galleria i norra Stockholm. Nu adderas ytterligare ett köpcentrum i Stockholmsområdet då KFC i slutet av sommaren öppnar en restaurang intill Asian Delicious i Nacka Forum.

– Vi vet att många efterfrågar vår goda kyckling i Nacka och vi är väldigt glada att vi nu äntligen kan öppna en KFC i Nacka Forum, säger Jesper Hollstrand, marknadschef för KFC Sverige, i ett pressmeddelande.

KFC ingår liksom Pizza Hut och Taco Bell i den globala snabbmatskoncernen Yum Brands.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Läs mer om: KFC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078