23948sdkhjf

"Bäst före datum" har snart passerat sitt bäst före datum

Bäst före är snart ett minne blott. Det menar vinnaren av Global Innovation Award 2016 – Erik Lindberg, Innoscentia AB, som har utvecklat en digital märkning som kan läsa av statusen hos packeterad mat


Kärnan i teknologin är en ett bläck som är känsligt och reagerar på gas som uppstår när bakterier utvecklas. Denna reaktion kan mätas elektroniskt och sedan kodas till en digital signal.

Mottagaren av priset Erik Lindberg, har en vision om att utveckla en märkning som kan redogöra för matens status och skapa ökad säkerhet och spårbarhet i livsmedelskedjan.

Enligt grundare och COO Erik Lindberg är Innoscentias vision att etiketten som talar om hur maten ”mår” ska ge livsmedelsvärdekedjan både ökad säkerhet och spårbarhet.

Etiketten har potential att förlänga den naturliga hållbarheten för livsmedel samt informera om exempelvis skadliga eller otjänliga livsmedel innan de når detaljhandeln och konsumenterna.

– Den globala livsmedelsteknikscenen växer för varje dag, så konkurrensen om denna typ av utmärkelse är hård. Det gör mig extra glad att EAT Stockholm Food Forum och juryn vill uppmärksamma Innoscentias innovationsarbete. Min förhoppning är att utmärkelsen ska föra oss ett steg närmare till att bidra positivt till livsmedelsindustrin globalt, säger Erik Lindberg.

Bäst före datum har snart passerat sitt bäst före datum, tillade han i samband med prisutdelningen.

Företaget har redan partnerskap med flera köttproducenter i Skandinavien och framtida leverantörer och distributörer av produkten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078