23948sdkhjf

McDonald's nya skylt för elladdning

McDonald's vill göra det lättare för elbilsresenärerna att hitta till deras laddstationer. Snabbmatskedjan har därför tagit fram en ny typ av vägskylt som anger det aktuella priset för laddning av elbilar. Inledningsvis kommer dessa skyltar att finnas i anslutning till McDonald’s restauranger i Mjölby och Munkedal.

– Det är ett nytt och roligt sätt att manifestera hur vi är med och bidrar till utvecklingen inom hållbara transporter. Det är även en uppmaning till andra aktörer längs vägarna att vara en del av denna omställning, säger Henrik Nerell, miljöchef, på McDonald’s Sverige.

Antalet elbilar ökar kraftigt i Sverige, men många privatbilister upplever att det inte finns tillräckligt många laddstationer runt om i landet och har därför valt att lämna elbilen hemma under bilsemestern.

Snabbmatskedjan McDonald’s installerade sina första laddstolpar 2009 och har nu 55 laddstationer runt om i landet. För att möta det ökade behovet planerar McDonal's att fortsätta utbyggnaden och år 2020 ska det finnas laddstationer vid samtliga 80 svenska McDonald's-restauranger med drive thru.

– Med vår storlek och tillgänglighet har vi möjlighet att hjälpa fler att göra ett hållbart val, genom att ta elbilen på vägarna, säger Henrik Nerell.

McDonald's i Sverige är mitt inne i en kraftig expansion. Sju nya restauranger har fått klartecken och fler är på gång.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094