23948sdkhjf

KFC storsatsar i Norden – öppnar första restaurangen i Finland

Kentucky Fried Chicken, KFC, ökar sin närvaro i Norden. Snabbmatskedjan, som är känd för sin friterade kyckling, öppnar sin första restaurang i Finland den 11 november, skriver Helsingin Sanomat.

Helsingfors köpcentrum Itis är först ut. Några veckor senare öppnar en KFC-restaurang även i Åbo. Det finns konkreta planer för ytterligare ett antal restauranger, men tidtabellen är något oklar på grund av de globala leveransproblem som gör att det är osäkert när utrustningen anländer, enligt Janne Einola, vd för KFC Finland.

Vi vill vara en snabbmatskedja som täcker hela Finland. Det betyder att vi inte fokuserar på ett specifikt område utan är intresserade av alla finska städer med över 50 000 invånare, säger Einola.

Det är inte första gången som KFC försöker ta sig in på den finska marknaden. Det första försöket gjordes redan 1979.   

Kycklingkedjan har också uttalat höga ambitioner i Sverige. För två år sedan presenterades planer på att gå från åtta till hundratalet restauranger, men hittills har det blivit si och så med de planerna. I dagsläget finns det elva svenska restauranger. I december öppnar KFC även i McDonald's gamla lokaler i Farsta centrum.

KFC ägs av snabbmatsjätten Yum. Taco Bell och Pizza Hut ingår i samma koncern.

Läs mer om: KFC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08