23948sdkhjf

Hennes matsvinnskokbok ska bidra till att mätta magar

I dag på FN:s första internationella matsvinnsdag, den 29 september, släpper The Hunger Project en kokbok tillsammans med kockprofilen Frida Ronge. Möjligheternas kokbok ska inspirera till att laga mat av sådant som annars slängs. Intäkterna går till välgörenhetsorganisationens arbete mot hunger och fattigdom.

– Jag hoppas att jag kan inspirera läsaren att tänka utanför boxen och se möjligheter med det du har nära till hands, till exempel göra risotton på svenska sädesslag eller snacksa på svenska bönor istället för edamame. Det är ett tankesätt som går att applicera på mycket, säger Frida Ronge som är gastronomisk chef på restaurang Tak i Stockholm och ambassadör för The Hunger Project Sverige.

Möjligheternas kokbok är en kombinerad receptbok och inspirationsbok med fotografier och historier från The Hunger Projects verksamhet och matsituationen i världen. Recepten är klimatsmarta och fokuserade på att ta tillvara på så mycket som möjligt av råvaran, och skapa utifrån vad man har tillgång till.

– Med den här boken vill vi både inspirera till spännande och hållbar mat samtidigt som vi vill öka kunskapen om hungersituationen i världen och hur vi alla kan vara med och göra framtiden bättre, säger Malin Flemström, vd på The Hunger Project Sverige.

Kokboken kommer att säljas i begränsad upplaga på bland annat Lagerhaus och i The Hunger Projects webbshop.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079