23948sdkhjf

Burgarkedja i konkurs – ”nästan som att man förlorar ett barn”

En av de många nya burgarkedjorna har försatts i konkurs. 

The True Bröderna Brothers, som äger hamburgerkedjan Bores, har gått i konkurs. Bolaget som är en av de många nya svenska burgaraktörerna som poppat upp de senaste åren har haft en intensiv start med många nya restauranger på kort tid. Så sent som i april öppnades den tolfte restaurangen i Haninge.

Grundarna Carl-Gustaf och Carl-Henrik Forssbeck, som även lyckades få till etableringar i bland annat Häggvik, Märsta och Bålsta, hade som mål att nå 18 Boresrestauranger redan i fjol. Men den aggressiva starten visade sig bli för mycket.

– Det höll inte längre. Det har varit ett tufft år. Trots att vi förberett oss så gott vi kan har omsättningen vikt ner på ett sätt som gjort det omöjligt att fortsätta, säger Carl-Henrik Forssbeck.

Flera av de egna restaurangerna, som drivs i olika dotterbolag, har också försatts i konkurs. Men kedjan har även franchisetagare vars framtid blivit mer oklar.

– Vi har ett gäng franchisetagare och ett gäng egna restauranger, så det är osäkert vad som händer nu, säger Carl-Henrik Forssbeck och fortsätter:

– Det är så nytt. Det är sjukt sorgligt och det känns nästan som att man förlorar ett barn. Det är väldigt många familjemedlemmar som hamnar i trubbel i och med alla våra anställda som drabbas. Det är väldigt tråkigt och jobbigt. 

The True Bröderna Brothers hade en omsättning på 8 miljoner kronor under 2021. Då gjorde man en knapp förlust. Dotterbolagen Burgare i Södertälje, Häggviksstekarna och Märstastekarna omsatte runt 4, 3 respektive 2 miljoner under 2022. Samtliga bolagen gick med förlust. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081