23948sdkhjf

Fem nya restauranger och nytt koncept för Bores

Carl-Henrik och Carl-Gustaf Forssbeck satsar långsiktigt med sin privatägda hamburgerkedja.

Hamburgerkedjan Bores fortsätter växa. Fem nya enheter är signade och planen är att det ska finnas 18 Bores-restauranger vid slutet av 2022.

– Jag fick frågan om vi är en av de mest snabbväxande privatägda kedjorna häromdagen. Det kanske vi är men det är faktiskt inte så viktigt, säger Bores vd Carl-Henrik Forssbeck.

För trots expansionen har bröderna och grundarna Carl-Henrik och Carl-Gustaf Forssbeck inga planer på att ta upp kampen med Bastard Burgers och Brödernas, kedjorna som leder den nya hamburgervågen. 30-40 enheter är ett lagom mål, enligt C-H Forssbeck.

– Ambitionen är inte att bli störst, utan fortsatt jobba mot högst lägstanivå och att fortsätta vara den äkta hamburgerkedjan. Att fortsätta bygga vårt varumärke där vi själva kan styra är roligare än att ta in kapital. Vi vill växa med kvalitet och ha ett långsiktigt och väldigt hållbart bolag.

Bores är kedjan som föddes ur gatukökskulturen och som sedan utvecklat sitt koncept till fullstora restauranger med fullständiga rättigheter som de själva sammanfattar i begreppet ”bardagsrum”. I nuläget består kedjan av åtta enheter. Fem nya enheter är signade och klara; i Örebro. Märsta, Haninge (Handenterminalen), Häggvik i Sollentuna samt Södertälje.

– Vi har bestämt att satsa på Storstockholm och Mälardalsregionen. Det är vår prio 2022. Sedan kommer vårt koncept att vara satt och det blir lättare att dra till Göteborg, Malmö eller var det nu blir. Absolut tidigast 2023-2024 är det aktuellt att kolla utomlands, berättar C-H Forssbeck.

Det nya konceptet i fråga lanseras i Södertälje i februari, när Bores flyttar in i en lokal på 317 kvadratmeter i det nybyggda bostadshuset vid Orionkullen. Förutom hamburgarna består det nya konceptet av ett begränsat urval av pizzor, en kaffebar och en milkshake-corner. 

Burgare är grunden. Allting annat är skalbart. 

Designspråket, döpt till Gillestuga 2.0, är fortsatt viktigt för att sticka ut och fortsätta flörten med det svenska fokhemmet. Snickeriet som bröderna Forssbeck startat ihop med två snickare börjar också bära sig och tillverkar nu specialsnickerier även till andra kunder än Bores. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078