23948sdkhjf

Finansieringen löst – Arninge och Norrköping nästa för Bores

Bores ångar på trots coronapandemin. Efter etableringen i Bålsta står Arninge och Norrköping på tur för gatukök 2.0-konceptet. Invigningen i Norrköping sker om cirka tre veckor och i Arninge troligen i början av oktober.

Under parollen Reclaim the gatukök har Bores på kort tid startat sex restauranger i storlekarna från små gatukök till restauranglokaler. Med Arninge, utanför Täby, och Norrköping är kedjan i höst uppe i åtta kontantfria enheter.

Men trots att försäljningen gått bra, tack vare take away och hemkörning, har det inte varit någon enkel resa i coronatider, berättar Carl-Henrik Forssbeck som tillsammans med brodern Carl-Gustaf grundat The True Bröderna Brothers AB (TTBros), bolaget som driver Bores.

– Vi öppnade vår enhet i Bålsta i slutet av maj och den har gått som tåget och vi spår samma sak för både Norrköping och Arninge. Det som har varit mest problematiskt med coronan är att det är så svårt att hitta finansiering.

Både han och brodern har lagt ned många timmar på att själva snickra på de nya gatuköken. Resten av tiden har gått åt till att jaga finansering. När bankerna sa nej så tog Carl-Henrik Forssbeck saken i egna händer och ringde upp alla de stora leasegivarna. Till slut föll alla bitar på plats. 

– Har full respekt för att restaurangbranschen är rödflaggad men det var sjukt frustrerande då vi är ett koncept som fungerar även under coronapandemin. Vi fick gräva galet djupt i våra egna fickor och komma överens med våra leverantörer om lång betalningstid och delbetalning. Till slut fick jag loss lite pengar från Almi och Swedbank, men det mesta finansierade vi själva.

Expansionsplanerna för 2021 ligger ändå fast. 

– Vi har inte ändrat vår prognos att vi ska öppna 6-8 restauranger nästa år, utan vi kör på som vanligt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.112