23948sdkhjf

Bores-bröderna lanserar nya konceptet Ruths Ölhus

Grundarna bakom burgarkedjan Bores satsar på ytterligare ett koncept. Ruths Ölhus, som är hyllning till bröderna Forssbecks farmor, öppnar i Västerås i vår.

Bores är hamburgerkedjan som föddes ur gatukökskulturen och som sedan utvecklat sitt koncept till fullstora restauranger med fullständiga rättigheter som kedjan sammanfattar i det kreativa ordet  ”bardagsrum”. I april öppnar den tolfte Bores-enheten i Haninge. 

Bröderna Carl Gustaf och Carl-Henrik Forssbeck valde namnet Bores som en hyllning till sin farfar. Nu har bröderna också hittat ett sätt att hedra sin farmor Ruth som fått ge namn åt Boresbrödernas nya satsning. 

– Jag och min bror hade redan skissat på ett nytt koncept inom öl och när möjligheten dök upp såg vi ett perfekt tillfälle att förverkliga det och öppna Ruths Ölhus i Västerås, säger grundaren Carl-Henrik Forssbeck och fortsätter:

– Ruths Ölhus ska vara precis så som farmor var; gedigen, varm och välkomnande. En plats för gemenskap, vällagad mat och klingande glas.

Restaurangen vid Mimerporten i Västerås kommer att stå klar i vår. Bröderna siktar på öppning i april. Ölhuset kommer de att driva ihop med öl-konnässören Dan Eriksson.

Ruths Ölhus ska vara precis så som farmor var; gedigen, varm och välkomnande. Carl-Henrik Forssbeck

Konceptet, som beskrivs som Svenskt Ölhus 2.0,  består av ett brett utbud av ölsorter, varav 42 på tapp, i kombination med mat som går mot svensk husman med en twist. Lokalen ska andas dansk design med svensk touch. 

– Vällagat och prisvärt är nyckelorden och till det så väljer man sin favoritöl från vårt breda sortiment. Öl har verkligen exploderat den senaste 15 åren och det är extra kul att jobba med passionerade lokala ölentreprenörer, säger Carl Gustaf Forssbeck.

Bröderna ser framför sig ytterligare ett par ölhus under andra halvan av 2023. Tanken är också att under året introducera, vad Carl-Henrik Forssbeck kallar för Ruths light, på ett par av de befintliga Bores-enheterna. 

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063