23948sdkhjf

Burger King och Jureskogs blir Mister York – klart med kedjans 21:a restaurang

Mister Yorks fortsätter sin snabba expansion över landet. Tar över efter Burger King i Gävle och Sundsvall och Jureskogs i Stockholm och Göteborg.

Under hösten har Mister York annonserat ett flertal nya etableringar. Nyligen blev det klart att den snabbväxande hamburgerkedjan tar över Burger Kings lokaler i Birsta handelsområde i Sundsvall med öppning den 16 november. Nu meddelar Mister York att samma sak sker i Gävle. Den 21:a restaurangen i ordningen öppnar den 7 december i Burger Kings tidigare lokaler i Hemsta, Gävle.

Klart är också att Mister York för första gången etablerar sig i Stockholm. Precis som i Gamla Ullevi i Göteborg tar kedjan över efter Jureskogs som lämnat den centralt belägna lokalen på Sveavägen. 

Invigningen i Stockholm sker den 2 november.

– Vi intar Stockholm för att sprida vårt varumärke ut i Sverige och slå oss in på den redan hett etablerade burgaremarknaden i Stockholm för att visa vad vårt koncept går för. Vi är spända, förväntansfulla och ser fram emot en otrolig öppning med alla medarbetare vi anställer från Jureskogs och all ny personal som ska rekryteras, säger Gustav Haglund, Mister Yorks vd och grundare, i en kommentar.

Mister York började med att bygga om sjöfartscontainrar till fullskaliga restaurangenheter, men har på senare tid övergått allt mer till att ta över befintliga restauranglokaler efter andra snabbmatskedjor. Bara under 2023 så har Mister York tagit över tre Sibyllarestauranger, två Jureskogs-restauranger, två Burger King-restauranger samt Mikes Diner i Ljungby. Hittills i år har också tre öppningar skett med traditionella containerenheter. 

Den nya restaurangen i Gävle är en av kedjans större sett till yta, med utrymme för 120 sittplatser.

– Vi har tittat på Gävle relativt länge och ser stor potential i Burger Kings tidigare lokal då den är väldigt fast food-anpassad och vi kommer att tillföra vårt kvalitetstänk och vår produkt till den befintliga fast food-utformningen. Vi tittar ständigt efter nya lägen och vi ser stora möjligheter att expandera på fler platser runt om i Mellansverige, kommenterar Gustav Haglund.

Mister York öppnar i november också ytterligare en restaurang i Skåne. Den 24 november är det premiär i Ystad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079