23948sdkhjf

Avtal bäddar för 15 nya Espresso House i Tyskland

Espresso House Group har tecknat licensavtal med tyska MF KAESO GmbH. Planen är att öppna 15 nya kaféer under de kommande fem åren i flera stora tyska städer.

– Jag är glad och stolt över licensavtalet med MF KAESO GmbH och vd Marco Frühauf i spetsen. Den operativa expertisen och erfarenheterna från livsmedelsindustrin, känsla för detaljer samt Marco Frühaufs och teamets delade värderingar med oss gör dem till en idealisk partner för Espresso House, säger Anssi Thureson, vd för Espresso House Group, i en kommentar.

MF KAESO GmbH får genom avtalet rätt att utveckla och driva Espresso House i Nordrhein-Westfalen regionen i Tyskland. Den första Espresso House-enheten enligt denna affärsmodell kommer att öppnas i Köln i år.

Totalt ska det, inom ramen för avtalet, bli 15 nya tyska kaféer under de kommande fem åren med fokus på storstäderna Köln, Düsseldorf, Bonn/Bad Godesberg och Wuppertal.

Marco Frühauf, vd och grundare av MF KAESO GmbH, är andra generationens restauratör med 16 års erfarenhet från McDonald's. "Team Frühauf" består också av Klaus-Peter Frühauf som är beprövad franchiseexpert och affärskonsult samt Sascha Bruchhaus, skattekonsult.

– Jag är imponerad av varumärket och de människor jag träffat. Jag älskar Espresso House-caféer med den fina inredningen och produkterna som serveras. Jag tror att Espresso House kommer att bli en stor tillgång för vår region, säger Marco Frühauf.

Espresso House etablerades i Tyskland 2018 genom förvärvet av Balzac coffee. I dag har Espresso House cirka 40 kaféer i Tyskland, varav de flesta finns i Hamburg- och Berlinområdet.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062