23948sdkhjf

Klassisk meny på färdigrenoverade Sjöpaviljongen

Pontus Zsebö är köksmästare på restaurangen i Alvik där samtliga gäster ha sjöutsikt.

Precis utanför Stockholms city ligger Sjöpaviljongen. Den Melanders-ägda sjökrogen vid Tranebergs Strand har under två år renoverats etappvis och står nu klar att möta våren och sommaren. 

Det uttalade målet är att vara både en lokal restaurang för boende i Alviksområdet samt en destination för alla stockholmare.

Sjöpaviljongen har både stor uteservering och brygga för gäster med egen båt. Byggnaden har inspirerats av 1800-talets glaspaviljonger vilket ger sjöutsikt åt samtliga gäster. Uteserveringen har även fått en inglasad pergola där gäster kan sitta utomhus oavsett väder. Den stora uteserveringen har ytterligare hundra platser och öppnar i april när vädret tillåter. 

Köksmästaren Pontus Zsebö, som tidigare arbetat på stjärnrestaurangen Edsbacka Wärdshus samt på Wärdshuset Ulla Winbladh, har komponerat en klassisk meny som följer säsongen. Samtliga rätter lagas från grunden.

– Det känns extra roligt att få möta våren på Sjöpaviljongen i år när vi är helt klara med renoveringen. Som kock är det även härligt när de första primörerna kommer och vi äntligen kan servera vårmenyn, säger Pontus Zsebö.

Sjöpaviljongen ingår i Melanders Group, med sju fiskbutiker och totalt 14 restauranger.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126