23948sdkhjf

Nykorad svensk mästare öppnar ny glassbutik

Familjeföretaget Gelaterian öppnar ytterligare en butik hemma i Göteborg.

För en dryg vecka sedan korades Gelaterian Göteborg till Svensk Glassmästare 2023. Nu öppnar familjeföretaget bakom den prisbelönade glassen ytterligare en butik, skriver Göteborgs-Posten

Gelaterian är ett litet familjeföretag som funnits sedan 2017 och drivs av Camilla och Clas Gustafson samt dottern Maja. Det är kockutbildade Maja som står och gör glass varje morgon i köket vid Grönsakstorget. Det var också hon som tävlade och vann i glass-SM som arrangerades av Stockholmsmässan i slutet av mars.

”Vinnaren överraskade oss med nytänkande smaker som förflyttade oss till andra platser. Färskosten spelade verkligen huvudrollen i en välbalanserad krämig cheesecake-glass och pistageglassen hade helt rätt krämighet och sälta”, tyckte juryn och gav SM-titeln till Gelaterian.

Gelaterian har funnits sedan 2017 vid Grönsakstorget i Göteborg. Lagom till påsk öppnade familjen ytterligare en butik inne i Stora Saluhallen i samma stad.

– Vi funderade länge på om vi skulle öppna ett nytt ställe, men så fick vi en förfrågan om Stora Saluhallen och tänkte att det skulle vara en utmärkt idé, säger Camilla Gustafson, grundare och den tagit fram de hemliga glassrecepten, till G-P.

Någon storskalig verksamhet är dock inte vad grundarna har tänkt sig, trots många förfrågningar från kaféer och restauranger. Det är inget självändamål att expandera, menar Clas Gustafsson.

– Om vi skulle behöva lägga in glassen i frysrum i två veckor för att producera på ett annorlunda sätt har vi tappat vår idé. Om vi lämnar det småskaliga så har vi många konkurrenter som redan gör bra fabriksglass. Så vi måste fortsätta att arbeta på det här hantverksmässiga sättet.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062