23948sdkhjf

Ny matbar när Sturehof återvänder till historisk adress

Sturehof är tillbaka på Stureplan 2, den ursprungliga adressen från 1887. När nya Sturehof öppnar den 17 april är det med en ny matbar och övervåning.

Sturekvarteret mitt i centrala Stockholm genomgår ett stort rivnings- och ombyggnadsarbete. För Sturehof har det inneburit flera år av provisoriska lösningar, men nu har det äntligen blivit dags för den anrika krogen med 136 år på nacken att flytta tillbaka in på adressen Stureplan 2.

– Att förvalta en kulturellt historisk del av Stockholm är ett otroligt privilegium, men också ett ansvar. Med den nya öppningen vill jag säkerställa Sturehofs arv som den självklara mötesplatsen för kultur och glädje i Stockholm i minst 100 år till, säger PG Nilsson, ägare av Sturehof och grundare av krogkoncernen Svenska Brasserier.

Nya Sturehof har plats för cirka 400 sittande gäster fördelat på två våningar. Förutom en traditionell matsal finns en uppdaterad matmarknad med ny tillhörande matbar, flera privata matsalar samt två uteserveringar, varav en kommer vara belägen på innergården en trappa upp.

Salongerna på Sturehofs nya övervåning blir en del av restaurangen men kommer även att vara bokningsbara för privata sällskap. 

PG Nilsson har drivit Sturehof sedan 1995. Angelica Lindberg ingår sedan fem år i hans ledningsgrupp och är sedan två år tillbaka restaurangchef på Sturehof.

– Jag har förmånen att stå nära PG i hans vision om Sturehof och jag känner mig väldigt trygg och stolt över allt vi har gjort hittills. Innehållet i det nya Sturehof är väldigt viktigt för mig. Tillsammans med vår otroliga personal ska vi säkerställa att Sturehof bibehåller sin karaktär och samtidigt fortsätter utvecklas med samtiden, säger Angelica Lindberg.

Nya Sturehof öppnar den 17 april. Ombyggnationerna beräknas dock inte vara helt klara förrän 2026.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078