23948sdkhjf

Här kretsar allt runt pommes frites – följ med till Pom Friterie

Holländarna bakom det streetfood-inspirerade restaurangkonceptet vill med Pom Friterie skapa något helt nytt i Stockholms krogvärld.

Lokalen ligger lite undangömd i hörnet av Regeringsgatan och Lästmakargatan i centrala Stockholm, men fyller sitt syfte. Här öppnar den 19 maj den första restaurangen i Sverige där rätterna byggs runt friterad potatis, och där allt annat runt omkring är tillbehör.

Resan från idé till att lanserat koncept har gått snabbt. Restaurangen i Stockholm är en vidareutveckling av de holländska matbarerna i en ny nordisk-internationell tappning.

– Med Pom Friterie vill vi skapa något helt nytt i Stockholms krogvärld. Det ska vara lätt att besöka oss samtidigt som kvaliteten på våra pommes frites sätter standarden för allt vi gör, säger Jorit Gras som är medgrundare och kreativt ansvarig.

Huvudmenyn bygger på ”topped frites” med smaker från hela världen, från Västerbotten och Marocko till Japan. Restaurangen serverar även krispiga bites med olika fyllningar samt smårätter såsom råbiff, ostron samt ett dussintal dippsåser och pickles. Flera rätter och såser följer säsongen och det finns både vegetariska och veganska alternativ.

Vår utsända ger efter provsmakningen Pom Friterie betyget gott och prisvärt, med fantastiska kryddor och dip som man på restaurangen själva blandat och utformat. Själva pommes fritesen håller sig frasiga länge med en mjuk härlig insida där potatissmaken lyser igenom utan för mycket tillförd salt.

Drinklistan består främst av egenutvecklade kolsyrade cocktails som blandas på premiumsprit.

Pom Friteries holländska arv märks också på den elektroniska musik som DJ:s spelar under helgerna.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062