23948sdkhjf

Svensk sprittillverkare prisas – ”bästa vodkan på hela jorden”

Vodkamärket som uppmärksammats med internationellt pris finns på cirka 100 svenska krogar. 

Vid årets upplaga av International Wine & Spirit Competition, en turnering som funnits sedan 1969, fick svenska Virtuous Vodka utmärkelsen Spirit Gold Outstanding 2023 och priset Vodka Trophy 2023. 

− Med denna fantastiska utmärkelse har vi den bästa vodkan på hela jorden som kan bli Sveriges nästa exportsuccé. Guldet i tävlingen och trofén är ett stort steg i vårt mål att förnya och värna om den svenska vodkatraditionen genom vår ytterst noggranna och ansvarsfulla produktion, som fokuserar helt på den äkta och rena smaken, säger Thomas Rejmell, vd för Virtuous Spirits som tillverkar Virtuous Vodka.

Vodkan fick 99 poäng av 100 möjliga av en panel efter en smakprovningsprocess. Bolaget förväntar sig att priset kan göra skillnad för bolaget som i fjol genomförde en rekonstruktion, tillförde mer kapital och utsåg en ny ledning.

− Jag tror att 2023 blir det bästa året någonsin, i synnerhet med tanke på utmärkelsen eftersom man som helt okänd producent kan uppvisa den bästa kvalitetsstämpeln som finns. Det kan nog bli över 50 000 sålda flaskor i år, vilket är väldigt glädjande då vi och våra aktieägare tror starkt på produkten och vi även bidrar till att förnya och värna om den svenska vodkatraditionen internationellt. Trots de senaste årens svårigheter har kvalitetsarbetet varit intakt såsom från början och inga som helst genvägar har tagits, fortsätter Thomas Rejmell.

Virtuous uppger att bolaget är uppe i 100 svenska krogar som använder vodkan. I fjol låg siffran på 30. Dessutom har man fått en amerikansk order om 8 500 flaskor och i Frankrike har kedjan LeClair lagt en testorder på 7 500 flaskor. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078