23948sdkhjf

Största danska burgarkedjan vill erövra Sverige

Danska burgerkedjan Sunset Boulevard ska expandera utomlands. Norge står först på tur och sedan väntar Sverige.

Sunset Boulevard grundades 1996 och ägs av den danske entreprenören Jeppe Droobs. Kedjan har idag 44 restauranger i Danmark, två på Grönland och en på Färöarna och är därmed den största danskägda burgarkedjan. 

Förra året slog Sunset Boulevard omsättningsrekord när försäljningen ökade med 25 procent jämfört med året innan och landade på 450 miljoner danska kronor (motsvarande cirka 750 miljoner svenska kronor). Rekordomsättningen har gett kedjan självförtroende att expandera utomlands. 

Den första norska restaurangen beräknas öppna i sommar. Förhandlingar pågår om en rad attraktiva lägen och planen är att öppna tre-fyra restauranger i Norge under andra halvåret 2023. 

Kedjan tar också sikte på Sverige.  

– Självklart ser vi Sverige som en mycket intressant marknad med stor potential för oss. Vi vet också att svenskarna är medvetna om miljön och uppskattar kvalitet, säger Jens Broch, vd på Sunset Boulevard, i en kommentar.

Enligt Kristina Uhrgård Perman, vd på Franchise Group Nordic AB, pågår just nu diskussioner med flera potentiella svenska franchisepartners. 

– Vi söker ett antal så kallade area developers som får rättigheter för olika delar av landet, säger Kristina Uhrgård Perman. 

I framtidsplanerna ingår också att utvidga det nya koncept som döpts till Grab’nGo, små restauranger där maten beställs online och hämtas som take away. Den första öppnade i Svendborg i september förra året och resultatet har enligt vd Jens Broch varit över förväntan.

– Så nu gläder vi oss åt att rulla ut konceptet brett i Danmark under 2023, säger Broch.

Totalt räknar kedjan med att innan året är slut ha öppnat sex nya restauranger, varav fyra Grab’nGo, hemma i Danmark. 

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065