23948sdkhjf

Urban Deli kör hälften vegofärs i köttbullarna

Urban Deli börjar blanda i vegofärs i sina köttbullar. 

Urban Delis köttbullar kommer att börja rullas med andra ingredienser från och med onsdag den 7 juni. Bolaget kommer hädanefter ha i hälften växtbaserad färs och hälften blandfärs i receptet. 

– 50/50-principen är inte helt ny för UD men det är den optimala lösningen för den som vill fortsätta äta kött och samtidigt vara mer klimatsmart, det är också betydligt mer hälsosamt. Och smakmässigt tycker många till och med den är ännu godare, säger Olivia Secher, marknadschef på Urban Deli.

Hälften växtbaserat och hälften kött är något Urban Delis ägare Axfood även satsat på i dagligvaruhandeln. Nyligen lanserades Nöt & Grönt under Garant-märket som kommer att innehålla lika delar nötkött och grönsaker. Men medan den växtbaserade delen hos Garant innehåller blomkål och morötter satsar Urban Deli på färs som görs på baljväxter.

Urban Deli uppger att man säljer en halv miljon köttbullar om året och att det nya tilltaget kommer att reducera klimatavtrycket med 20 procent. Det skulle innebära 89 000 kg mindre koldioxidutsläpp årligen. 

– Urban Deli vill bana väg för det hållbara och innovativa och samtidigt skapa inkluderande produkter som alla lätt kan ta till sig och tycka om. Beslutet att endast servera och sälja 50/50-köttbullarna är ett ställningstagande som är självklart och ett sätt att visa ett exempel på framtidens mat. Det är de små justeringarna i vardagen som är nödvändiga, säger Daniel Seifter, vd på Urban Deli.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078