23948sdkhjf

Nya Göteborgsprofiler på anrika Jungans restaurerade väggar

Junggrens café på Avenyn i Göteborg har öppnat igen efter en omfattande renovering och utbyggnad. Bland annat har målningarna på väggarna varsamt restaurerats.

Ambitionen med ombyggnationen har enligt ägaren Percy Ranebjörk varit att skapa en känsla av sekelskiftets glada dagar i arkitektur, inredning och atmosfär.

– Visionen är att Jungans återigen ska bli den mötesplats det var på 80-talet. Avenyns härliga vardagsrum där alla ska känna sig välkomna. Vi siktar på att erbjuda en hög kvalitet av svensk husman och internationella klassiska rätter tillsammans med smörgåsar och små rätter. Allt i ett genuint historiskt koncept med varm och personlig service, säger ägaren Percy Ranebjörk.

Lokalytan har ökat med 300 kvadratmeter och rymmer nu ett nytt kök och bar med lounge. Med hjälp av konservatorn Elisabeth Myrman har väggmålningarna restaurerats, återskapats och kompletterats med Göteborgsprofiler som exempelvis Håkan Hellström, Karin Boye, Mia Skäringer och Mikkey Dee.

– Det här projektet är ett av de mest spännande jag arbetat med på länge. Det ska bli en ära att få förvalta det med min familj. Vi själva är göteborgare och har förvaltat och utvecklat många kulturhistoriska institutioner i Göteborg. Genom ett fint samarbete med bland andra Wallenstam i den här ombyggnationen vill vi att Jungans ska bli ett riktigt fint kulturhistoriskt inslag i Göteborgs restaurang- och caféhistoria, säger Percy Ranebjörk.

Nya Jungans hade premiär på nationaldagen.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109