23948sdkhjf

Ruccolakedjan växer – tar över efter anrikt konditori

Anrika Sans Rival ser sig om efter en ny hyresvärd efter att Ruccola tagit över konditoriets tidigare lokal i Jakobsbergs centrum norr om Stockholm.

Konditoriet Sans Rival hade varit en fast punkt på torget i Jakobsberg sedan 1960-talet då det klassiska kaféet förra året tvingades stänga omedelbart för renovering. Nu flyttar i stället pizza- och pastakedjan Ruccola in i centrumlokalen.

– Våra erfarenheter av Pizzeria Ruccola är goda, de är etablerade och kända som en kedja som fokuserar på förortscentrum, vilket passar oss bra, skriver Lotta Moos, tillförordnad centrumchef för Jakobsberg centrum, i ett mejl till tidningen Mitt i.

Ruccola finns sedan tidigare i Citycons centrum i Kista och Åkersberga, och är på väg till Barkarbystaden. Sommaren 2024 flyttar både Ruccola och Indien Garden in i den nya fastigheten Origo, som är belägen mitt emellan Kista Galleria och Jakobsbergs Centrum.

– Vi har totalt sex enheter och målet är att öppna upp i hela Sverige. Vår nyaste enhet i Åkersberga Centrum är den mest moderna, sa grundaren Ihsan Arikan i samband med invigningen i Åkersberga i november förra året.

Sans Rival trivs inte lika bra med ihop med Citycon. Konditoriet har efter en konflikt med fastighetsjätten om hyresnivån valt att se sig om efter en annan hyresvärd. 

Simon Antar har drivit Sans Rival, känt bland annat för sina semlor, i 28 år.

– Det finns en plan framåt och vi har diskussioner med en annan hyresvärd i centrum, säger han till Mitt i.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062