23948sdkhjf

Krog med Michelin-stjärna tvingas stänga i ett helt år

Krögarna bakom Bhoga räknar med att verksamheten ska vara igång igen 2025, då även med en ny bistro i hörnlokalen i samma hus.

Radheska huset med anor från 1600-talet behöver renoveras. Det tvingar stjärnrestaurangen Bhoga på Norra Hamngatan i Göteborg att hålla stängt i upp till ett år, skriver Göteborgs-Posten.

Niclas Yngvesson äger Bhoga tillsammans med Gustav Knutsson. De startade krogen 2012 och renoveringen har varit på tapeten sedan 2015, men skjutits upp tills nu.

– På ett sätt är det skönt, det är ett gammalt hus. Vi märker att det lutar och det blir sprickor i väggarna där det börjar sätta sig. Men det är otroligt tråkigt att behöva säga upp personal. Vi försöker hålla kvar folk med olika förmåner så att de kommer tillbaka, säger Niclas Yngvesson till tidningen.

Fastighetsbolaget Higab har inte lyckats hitta någon ersättningslokal, utan betalar i stället ut en så kallad stilleståndsersättning som säkrar försörjningen för krögarduon. Därför stängs restaurangen efter årsskiftet, och Yngvesson räknar med att det tar hela 2024 innan Bhoga kan dra igång verksamheten igen.

Samtidigt utlovas en nyhet för 2025. Niclas Yngesson och Gustav Knutsson ska ta över hörnlokalen i husets markplan, där det tidigare legat en tobaksaffär.

– Det kommer att bli en helt ny krog. En bistro, kvarterskrog eller vad man vill kalla det – den kommer skilja sig från Bhoga i alla fall, som kommer fortsätta vara mer mot fine dining. Det känns kul att starta upp något igen – det är stressigt att starta, men väldigt roligt också, säger Yngvesson till G-P.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078