23948sdkhjf

Färdigbakat för pizzakedja – försatt i konkurs

Bolaget Simplymarble AB har restauranger i Stockholm och Göteborg.

Det rör sig om pizzabarerna Dirty Dough. Två i Stockholm, Hökarängen och Barkarby Järfälla, och två i Göteborg, vid Lindholmshamnen och Masthamnsgatan. Konceptet har varit napolitansk pizza. 

– Det har historiskt varit hyfsat framgångsrika, framför allt i Göteborg. Den ena restaurangen i Göteborg är precis nyöppnad, säger konkursförvaltare, Johan Sölveland på Ackordscentralen Väst.

– Det har nog gjort litet för stor satsning som har spårat ur på kostnadssidan, följt av otur. Det har varit lite blandad kompott i resan, säger han.

Skuldernas omfattning är än så länge oklart. Men det rör sig om ett antal miljoner kronor. Tillsvidare ligger verksamheten på alla fyra ställen nere.

– Det är ändå rätt bra läge med bra lokaler och fin utrustning. Vi har ett antal intressenter som vill köpa, men än så länge är ärendet så nytt så vi har inte kommit så långt kring det än.

– Vi får se om vi kan hitta nån som kan ta över verksamheten. Det beror också på vad hyresvärdarna säger också, säger Johan Sölveland.

Simplymarble AB omsatte 19 miljoner kronor 2022 med 19 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078