23948sdkhjf

Snabbmatskedjan Råvara ska expandera med hjälp av Polarbröd

Snabbmatskedjan Råvara serverar sushi, poké och hälsorätter från restaurangbodar.

Polarbröd med bas i Älvsbyn har via sitt nystartade bolag Polar Ventures köpt 49 procent av snabbmatskedjan Råvara som är verksamt i samma region. 

Investeringen uppges vara en del i koncernens arbete med att snabba på omställningen inom matsystsemet. 

– Att kroka arm med Anders Hellman och få följa med på hans fantastiska resa med Råvara är ett sätt för oss att lära oss mer om god och hälsosam mat, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbrödsgruppen.

Råvara serverar sushi, poké och hälsorätter till människor på väg från sina restaurangbodar i Luleå, Boden, Piteå, och Skellefteå. 

– Jag vill förändra branschen mot det mer naturliga och hälsosamma och erbjuda något som smakar fantastiskt och som gör gott för gästens inre välmående. Tillsammans med Polar Ventures kan vi göra skillnad, på riktigt. Vi delar värdeskapande grundvärderingar, samtidigt som vi kompletterar varandra för att ta Råvara till nya marknader, säger Råvaras grundare och ägare Anders Hellman.

Råvara är den första stora satsningen för Polar Ventures. Planen är att fortsätta bygga och investera i bolag som stöttar koncernens arbete med omställning inom matsystemet.

– Målet är att skala upp verksamheten och etablera Råvara på fler orter i landet, säger Magnus Bringhammar, vice vd och CFO på Polarbrödsgruppen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078