23948sdkhjf

Meningen med livet på nya krogen Noema

Gänget bakom Noema med bakficka vill skapa en ny krogdestination i Stockholm.

En ny krogdestination med tillhörande bakficka öppnar den 29 november i det så kallade Wallenstam-huset på Birger Jarlsgatan i Stockholm. 

Namnet Noema betyder ”meningen”, och att meningen med livet är god mat och dryck i gott sällskap, är vad Joakim Erlandsson och Johannes Brauer, två av dem som driver Noema, vill förmedla till sina gäster.

Kristofer Condron, också han ägare, har tillsammans med driftchefen Rikard Anjegård och kökscheferna Björn Jeppsson och Patrik Malmén satt grunden för menyn.

På Noema består maten av säsongsbetoande mellanrätter från världens alla hörn som med fördel kan delas av sällskapet vid bordet.

Restaurangen är inredd i mörka träslag och vackra stenskivor. Inne i restaurangen kan gästerna njuta av en panoramavy mellan matsalen och det öppna köket. Det finns plats för 80 sittande matgäster.

Noema öppnar även en bakficka med egen ingång från Birger Jarlsgatan. Menyn tar samma avstamp som restaurangens men i bakfickan serveras även bistrorätter. Här blir det också DJ-spelningar.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063