23948sdkhjf

Fyra cirkulära innovationer inom restaurangbranschen prisas

De fyra vinnarna av Circular Gastronomy Challenge 2023 får specialanpassat innovationsstöd för att utveckla idéerna under 2024.

Årets Circular Gastronomy Challenge går i år till vitt skilda idéer. Det rör sig om miljöboven jätteräkan, ett digitalt system för återanvändbara förpackningar, ett förädlingsprojekt för killingar och en objektiv studie i hur den optimala buljongen tas fram. 

– De många idéer vi fått in visar på branschens engagemang i de här frågorna. De är ett tecken på att såväl krögare och anställda som deras leverantörer har smarta lösningar på vår tids utmaningar, säger Per Styregård, medgrundare av Circular Gastronomy och juryns ordförande.

Vinnarna är:
The Good Shrimp – Matilda Olstorpe, Håva, Söderköping.
Kasta inte killingar i soptunnan – Anna Sundberg, Enöga Stockholm, Huddinge.
Digitalt retursystem för återanvändbara takeaway-förpackningar – Clara Lidberg, Panter, Göteborg.
Objektiv studie i buljong – Petter Nilsson, Petri Restaurant, Stockholm.

Circular Gastronomy Challenge är ett innovationspris som uppmärksammar och stöttar förnyelseprojekt i restaurangbranschen Innovationspriset drivs av Circular Gastronomy i samarbete med Vasakronan, Martin & Servera, Electrolux Professional, Stockholm Gas, Göteborg & Co och Västsverige samt representanter från näringsliv, akademi och organisationer som Axfoundation, Generation Waste, Good Food Capital, IVL Svenska Miljöinstitutet, Krinova Incubator & Science Park, KTH Food, Restaurangakademien och RISE.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141