23948sdkhjf

Tolv frysar med butiksförpackat kött i krogens källare

Krogen misstänks vara en hälericentral. Hundratals kilo av misstänkt stulet kött hittades i frysboxarna.

I slutet på november anhölls två män misstänkta för grovt häleri, efter att polisen i Malmö tillsammans med kommunens livsmedelsinspektörer gjort en razzia mot en krog.

I razzian hittades hundratals kilo kött som misstänks vara stulet.

Nu rapporterar Sydsvenskan att köttet hittades butiksförpackat i restaurangens källare.

"I frysboxarna, 12 stycken, upptäcktes ett stort antal (hundratals) köttförpackningar, laxförpackningar samt två större påsar med kaffepaket av olika fabrikat. Förpackningarna med kött och lax var butiksförpackningar/konsumentförpackningar i fabrikat som Naturkött, Garant och Ica", skriver Malmö Stad i sin rapport.

Krogen hade inga handlingar eller underlag om var varorna kom ifrån. Inspektörernas slutsats var att ingen av de över hundra förpackningarna kom från grossister.

Enligt Sydsvenskan ska restaurangen tidigare pekats ut som hälericentral i andra utredningar om köttstöld.

– Eftersom det rör sig om så pass mycket är just det en fråga vi undersöker, svarar åklagare Ericka Olivares på om stället fungerat som just hälericentral, där köttet senare sålts vidare.

I september hittades 175 kilo stulet kött vid en annan Malmökrog. Då drevs inga brottsmisstankar. Enligt livsmedelsinspektör Anders Zetterlund kommer kommunen att göra fler regelbundna kontroller.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079