23948sdkhjf

Mötesplats för snabbrörlig bransch – ”vill uppmuntra till att tänka till”

Stjärnkockar, de senaste trenderna från sex internationella matmetropoler och Skandinaviens godaste pizza. Det är några av höjdpunkterna i mässprogrammet på Fastfood & Café & Restaurant Expo, FFCR.

Den snabbrörliga Horeca-branschen träffas återigen den 31 januari till den 1 februari på Kistamässan i Stockholm. Med närmare 250 utställare ser mässarrangören Easyfairs att det finns goda möjligheter att ta del av produktnyheter, de senaste trenderna och göra affärer på Sveriges största mötesplats för just café- och restaurangbranschen.

Victoria Widell Ahlberg, projektledare på Easyfairs, berättar att kundundersökningar efter tidigare mässor visat att mer än 90 procent av besökarna haft en position där de har möjlighet att påverka och fatta egna beslut.

– FFCR Expo är en ytterst relevant mötesplats, senast drog arrangemanget drygt 5 000 besökare. Mässans strategiska placering i årets början är också ett bra tillfälle för att göra inköp inför våren och sommaren, säger Victoria Widell Ahlberg.

Med på banan är i år hela spektrumet, från stora grossister till lokala uppstickare inom livsmedel, utrustning, tekniska lösningar och inredning.

De som är nyfikna på trender i omvärlden kan även ta del av ett omfattande scenprogram med det genomgripande temat ”Urban food trends”.

Under ledning av tv-kocken och moderatorn Sandra Mastio ska sex stjärnkockar med koppling till världsmetropoler som London, Köpenhamn, Buenos Aires, Tokyo, Los Angeles och Berlin inspirera och motivera till ny, kreativ kokkonst.

Stjärnkockarna på plats

  • Niklas Ekstedt – London
  • Patrick Godborg – Köpenhamn
  • Adam Dahlberg – Tokyo
  • Florencia Abella – Buenos Aires
  • Arvid Fogelberg – Berlin

Som vanligt röner pizzan stor uppmärksamhet. I Skandinaviens största pizzatävling Pizza Champion Cup, koras Sveriges och Skandinaviens bästa pizzamakare i kategorierna ”Bästa gourmetpizza”, ”Årets pizzakock”, ”Bästa napolitanska pizzan” och ”Bästa Margheritan”. Juryn på tio personer leds av pizzalegendarerna från Falsterbo, bröderna Dan och Mike Arvblom.

Mat och hållbarhet är nära förknippat och fjolårets diskussioner fortsätter även på den här mässan. Tofu och vegetariskt har tagit klivet över till alternativa proteiner som 3D-printad mat, insekter och livsmedel från havet, lösningar som kanske tar tid för många konsumenter att acceptera.

Samtidigt brottas branschen med lågkonjunkturen som bland annat satt sina spår i att investeringarna i café- och restaurangbesök minskat.

Mässans placering i årets början är ett bra tillfälle för att göra inköp inför våren och sommaren. Victoria Widell Ahlberg

Oavsett konjunkturen väljer Easyfairs ändå att arrangera FFCR Expo årligen i Stockholm från och med i år. Arrangemangen i Göteborg och Malmö ska däremot alternera så att respektive stad får möjlighet att husera mässan vartannat år.

– Som mässarrangör vill vi uppmuntra utställare och besökare till att tänka till. Vad är viktigt för er, vad ska ni satsa på och vad kan inspirera i framtiden? Inspiration, produktnyheter, affärer och möten mellan människor kan absolut bidra till nya intressanta lösningar, framhåller Victoria Widell Ahlberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083