23948sdkhjf

Korvrestaurang först ut i nya krogmeckat – ”Skapar något helt nytt”

Fastighetsutvecklaren Jimmy Hall ska tillsammans med restaurangveteranen Michael Howing och korvmästaren Kerim Akkoc ta Stockholms gatukök till en ny nivå med Banger.

Det ska bli ”stökigt” i lokalen som stått tom länge på Mäster Samuelsgatan i Stockholm, lovade fastighetsutvecklaren Jimmie Hall i oktober. Nu presenteras den första satsningen i det blivande restaurangmeckat Mess. På torsdag, den 16 februari, öppnar korvrestaurangen Banger.

– Med Banger kommer vi att förändra bilden av vad korv kan vara. Jag har alltid tyckt att korven har haft en oförtjänt låg status, säger Jimmie Hall som tillsammans restaurangveteranen Michael Howing står bakom Banger.

Med mottot att ta in korven i värmen ska kompanjonerna, ihop med korvmästaren Kerim Akkoc, bjuda på en hehetsupplevese som kombinerar mat, gemenskap och underhållning.

– Med Banger känner jag för första gången att jag hoppar på något som verkar för bra för att vara sant – men den här gången är det faktiskt sant. Tillsammans skapar vi något helt nytt med långsiktighet i fokus, där korven får chansen att ta den plats den länge förtjänat. När vi lyckas kommer vi att ha förändrat korv-Sverige för evigt, säger Kerim Akkoc.

Menyn består av ett urval delikatesser som delvis upptäckts under den pågående inspirationsresan på Youtube som går under namnet Den stora korvresan. 

Den välrenommerade arkitekten Thomas Sandell har fått uppdraget att rita och gestalta Banger. Han har också fått möjligheten att skapa sin egen korv – ett återkommande koncept på Banger framöver.

Pembroke är investerare och ägare av Mästerhuset där den nya restaurangscenen Mess så småningom ska breda ut sig över 1 250 kvadratmeter.

– Banger är ett fantastiskt koncept och en riktigt härlig miljö som Jimmie och Michael har skapat. Det är en plats för gemenskap och matupplevelser som är helt i linje med vår vision för utvecklingen av kvarteret, säger Kristin Willerström, Nordenchef på Pembroke.

Jimmie Hall berättar på sin Linkedin att avtalet skrevs fredagen den 13 januari 2023 och att uppdraget att driva restaurangerna startade den 1 mars 2023. 

–Nu elva månader senare är vi 18 anställda och den första restaurangen av totalt fyra står klar. Ska bli så sjukt kul att få driva och utveckla detta galna projekt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094