23948sdkhjf

Nytt stökigt matkoncept i city med flera krogar under samma tak

“It’s going to be messy”, säger fastighetsutvecklaren Jimmie Hall som är en i gänget bakom satsningen i Mästerhuset på den kulinariska mötesplatsen Mess.

Lokalen på Mäster Samuelsgatan mitt i Stockholm har stått tom länge. Men med start i början av 2024 ska det bli ändring på det. Då ska det bli stökigt i den 1 250 kvadratmeter stora lokalen i det så kallade Mästerhuset. Flera restauranger ska lanseras under samma tak med några månaders mellanrum. 

Bakom det nya restaurangkonceptet Mess står några av Sveriges bästa arkitekter och restauratörer. 

Talesperson är fastighetsutvecklaren Jimmie Hall:

– Idén med flera nya restauranger i samma restauranglokal är något helt nytt i Stockholm, kanske även världsunikt. Och nej, det är ingen foodcourt, inte heller någon nattklubb, men att det kommer bli skönt stökigt kan vi lova. 

– Vår vision med Mess är att utvidga upplevelsen av vad en restaurang kan vara; en dynamisk mötesplats där människor kan träffas, äta, underhållas, underhålla och uppleva nya influenser. Vi vill hjälpa till att skapa en restaurangscen som överraskar, ger energi och sätter fart på fantasin samtidigt som vi bibehåller matbordstraditionens kärna, fortsätter Jimmie Hall.

Gästerna kommer att kunna röra sig genom och uppleva hela lokalen samtidigt som restaurangerna är tydligt avdelade från varandra. De olika krogarna kommer att ha sina egna interiörer och sitt eget utbud, men kommer alla att verka under varumärket Mess. 

I det pressmeddelande som skickats ut avslöjas ingenting om det kulinariska innehållet eller vilka restauratörer som är inblandade, bara att ”det på 50 meter kommer att gå från snabbt till långsamt, från prisvärt till exklusivt, från aw till fine dining”,

“It’s going to be messy”, avslutar Jimmie Hall.

Satsningen i det så kallade Mästerhuset är en del av fastighetsbolaget Pembrokes arbete med att bidra till mer levande och tryggt city. Mästerhuset stod klart 2015 och två år senare invigdes Smålandstorget, ett stråk som öppnade upp det tidigare stängda kvarteret.

– Det är ett nytt upplägg – och en stor investering - för Pembroke som ger möjlighet att tillsammans med Mess skapa den bästa aktiveringen av platsen under lång tid framöver, säger Kristin Willerström, Nordenchef på Pembroke.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11